GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με αποχωρήσεις και... πολιτισμένους καυγάδες εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης

-Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης και τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα -Προηγήθηκε “πολιτισμένος” καυγάς για το τρόπο ...

apoxorisi_dimotiko_xanthi-Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης και τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα
-Προηγήθηκε “πολιτισμένος” καυγάς για το τρόπο που καταρτίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 

Από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας η μείζονα αντιπολίτευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίσθηκε και εισήχθη προς συζήτηση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης. 

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από το σύνολο των παρατάξεων που συνθέτουν την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι οποίες ανέφεραν πως δεν υπήρξε διαβούλευση πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2015 καθώς και πως δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος για να προετοιμαστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις του επ' αυτού. 

Αποχώρηση μείζονος αντιπολίτευσης 
Για ελλιπή στοιχεία γύρω από το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και μηδενική διαβούλευση επί των έργων που το απαρτίζουν έκανε λόγο ο κ. Θανάσης Ξυνίδης, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν όπλισε τους συναδέλφους με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να καταθέσουν προτάσεις επί του προγράμματος. Είναι υποτιμητικό αυτό για τη λειτουργία του οργάνου” ενώ παράλληλα πρότεινε το θέμα να αναβληθεί, όπως και η συζήτηση επί του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου που ακολουθούσε στην ημερήσια διάταξη, για να δοθεί χρόνος για την κατάθεση προτάσεων. 

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απάντησε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δουλεύεται από το καλοκαίρι, έχει συνταχθεί με τον τρόπο που προβλέπεται και πως “πρέπει να προχωρήσουμε, έχουμε μείνει πίσω”. 
Στη συνέχεια ωστόσο ο κ. Ξυνίδης ανακοίνωσε στο σώμα πως αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης αποχωρούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας. “Έχουμε συγκεκριμένο ρόλο εδώ μέσα, το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο την πλειοψηφία. Για να προστατέψουμε τη σοβαρότητα της παράταξής μας εμείς αποχωρούμε δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια πολιτική”. 

Αμέσως μετά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης τον λόγο πήρε ο κ. Δημαρχόπουλος που ανέφερε πως “κανέναν δεν δέσαμε εδώ μέσα. Είπαμε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα πάει σε διαβούλευση σήμερα συζητάμε για την πρώτη φάση. Εάν κάποιοι νιώθουν ότι πρέπει να αποχωρήσουν, αποχωρούν από την πόλη και το μέλλον της”. 

Ανταμπούφης: “Η διαδικασία δεν είναι η πρέπουσα”
Στο σύνολό τους τα μέλη της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως δεν προηγήθηκε διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος, όπως συνέβη πέρσι και στο παρελθόν, και πως δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να καταθέσουν προτάσεις. Απαντώντας ο Δήμαρχος ανέφερε πως όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει προτάσεις ενώ ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη σημείωσε μεταξύ άλλων πως “το Τεχνικό Πρόγραμμα του λάβαμε την Πέμπτη. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι η πρέπουσα. Πιστεύετε ότι από την Πέμπτη έως σήμερα μπορεί κανείς να κάνει μια σοβαρή πρόταση;”, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο τα μέλη της συμπολίτευσης διάβασαν και τις 326 σελίδες του Τεχνικού Προγράμματος. Στην αμφιβολία αυτή του κ. Ανταμπούφη αντέδρασε έντονα ο κ. Μανόλης Τσέπελης ο οποίος ανέφερε πως είναι δικαίωμα του καθενός το εάν διαβάζει ή όχι τα θέματα, ενώ ο κ. Ανταμπούφης συμπλήρωσε πως ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δεν χρειάζεται εκπροσώπηση.    

Καμαρίδης: “Εάν κάνετε τα μισά θα σας ψηφίσω”
Από την πλευρά του ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης σχολιάζοντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ανέφερε πως “πολλά απ' αυτά που προτείνετε τα είχαμε και εμείς στο πρόγραμμά μας, δεν πιστεύω να τα έχετε αντιγράψει; Εάν πάντως εφαρμόσετε το 50% απ' αυτά που προτείνετε εγώ θα σας ψηφίσω την επόμενη φορά”. 

Τεχνικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια