GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θυρανοίξια στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια (+ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγιναν τα θυρανοίξεια εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου εις τον οικισμό των Πηγαδίων. Την Ακολουθία ...

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγιναν τα θυρανοίξεια εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου εις τον οικισμό των Πηγαδίων.

Την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξείων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων , το Σάββατο 4η Οκτωβρίου 2014 , στις 5:30 το απόγευμα με την παρουσία των Αρχόντων του Νομού , της ηγεσίας των ένδοξων Αξιωματικών του Στρατού, του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α . Π . Θ κ. Παναγιώτη Σκαλτσή και πλήθος κόσμου.

Ολόκληρος ο Ναός είναι πέτρινος και το πλείστο του όγκου του αποτελείται απο πέτρα που λήφθηκε από τον ποταμό Κόσυνθο.

Ιδιαίτερο στοιχείο του Παρεκκλησίου αποτελεί το πέτρινο τέμπλο το οποίο ακολουθεί την τεχνοτροπία του 12ου αιώνα.  Είναι κατασκευασμένο από λαξευμένους λίθους παραλληλόγραμμους και κυλινδρικούς οι οποίοι μεταξύ τους συνδέονται με κρυφές μεταλλικές ενώσεις.  Τα θωράκια είναι κεραμοπλαστικά και ακολουθούν την Βυζαντινή τεχνοτροπία. Έχει εξωνάρθηκα και περιστύλιο ενώ σπουδαία και με ιδιαίτερο θεολογικό συμβολισμό είναι τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πλακόστρωση.  Επίσης αποτελούν εξαιρετικά στοιχεία του Ναού , το ψηφιδωτό του δαπέδου , που κατασκευάστηκε στο Βόλο καθώς επίσης το κεραμοπλαστικό του εξωνάρθηκα και το ψηφιδωτό του διαδρόμου που οδηγεί στον Ναό.  Εκατέρωθεν του εξωτερικού διαδρόμου έχουν τοποθετηθεί δώδεκα πέτρινες κολόνες του ενός μέτρου περίπου, οι οποίες συμβολίζουν τους Δώδεκα Αποστόλους και υποδέχονται τον Προσκυνητή από την είσοδο μέχρι τον εξωνάρθηκα.   Συμβολικά στοιχεία εμπεριέχονται επίσης εντειχισμένα στις τέσσερις κολόνες του περιστυλίου .   Εξαιρετικός είναι και ο εξωτερικός περιβάλλοντας χώρος ο οποίος με λιτές επεμβάσεις βλάστησης δέντρων και φυτών αναδεικνύει τον μοναδικό Μοναστηριακό χαρακτήρα του Παρεκκλησιού.

Η ανέγερση του Παρεκκλησίου ξεκίνησε τον Μάιο του 2012 , την οποία χρηματοδότησαν πολλοί Αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων , τάξεως 1996 και πλήθος πιστών και η τελετή θεμελίωσης έγινε την 27η Μα’ί’ου 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια