GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βουλευτές της Ν.Δ πιέζουν για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις εδώ και τώρα

Αλλά η επιχείρηση “φιλολαϊκό προφίλ” συναντά τα γνωστά δημοσιονομικά εμπόδια. Η πρόταση Λυκουρέντζου για το αφορολόγητο, η τροπολογία Ντόρ...

Αλλά η επιχείρηση “φιλολαϊκό προφίλ” συναντά τα γνωστά δημοσιονομικά εμπόδια. Η πρόταση Λυκουρέντζου για το αφορολόγητο, η τροπολογία Ντόρας για ΕΝΦΙΑ και η κυβέρνηση στη μέση παραπέμπει στο μέλλον

Με την ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται, αλλά και με δεδομένη την ιδεολογική... σύγχυση που έχει προκαλέσει στο γαλάζιο στρατόπεδο η φορολογική πολιτική, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πιέζουν την κυβέρνηση για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις εδώ και τώρα.

Πλην όμως η επιχείρηση “φιλολαϊκό προφίλ” που και το Μαξίμου θα επιθυμούσε να θέσει σε πλήρη εφαρμογή, συναντά τα γνωστά δημοσιονομικά εμπόδια, με αποτέλεσμα τα αιτήματα να παραπέμπονται στο μέλλον.

Η πρόταση του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στον προϋπολογισμό Ανδρέα Λυκουρέντζου περί θέσπισης κατώτατου αφορολόγητου εισοδήματος για όλους τους Έλληνες ήταν προσωπική του ιδέα, η οποία δεν έχει συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και ως εκ τούτου μάλλον αιφνιδίασε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Λυκουρέντζος (ο οποίος ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως γενικός εισηγητής στον προϋπολογισμό σε αντιστάθμισμα των σκληρών δεξιών εντυπώσεων από την επιλογή του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και ως ένα “άνοιγμα” προς τους καραμανλικούς) έσπευσε με αυτή την κίνηση να εκτονώσει το κλίμα που υπάρχει μεταξύ πολλών γαλάζιων βουλευτών, που σχεδιάζουν μπαράζ προτάσεων και ερωτήσεων τις επόμενες ημέρες.

Αρμόδιες πηγές ωστόσο χαρακτήριζαν “εξαιρετικά πρόωρη” τη συζήτηση επί της πρότασης Λυκουρέντζου και επαναλάμβαναν τη δέσμευση για “μείωση των φορολογικών συντελεστών εφόσον τα πράγματα πάνε καλά”.

Η τροπολογία που κατέθεσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη για μείωση των αντικειμενικών αξιών και κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 1η Ιανουαρίου του 2015, φέρεται εν τω μεταξύ να παραπέμπεται στη συζήτηση για το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υλοποιηθεί σε όλο της το φάσμα τουλάχιστον.

Το οικονομικό επιτελείο έχει άλλωστε να... τετραγωνίσει τον κύκλο, αναζητώντας μία εξαιρετικά δύσκολη ισορροπία μεταξύ των πολιτικών αναγκών μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και των πιέσεων των εταίρων και δανειστών, οι οποίοι όπως φάνηκε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να προχωρήσει το σχέδιο εξόδου στις αγορές-παραίτησης από το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του ΔΝΤ-ύπαρξης μίας προληπτικής ευρωπαϊκής γραμμής πίστωσης, εάν διαπιστώσουν χαλάρωση στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια