GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έξωση στον παράνομο οικισμό των τσιγγάνων στη Διομήδεια – Διοικητική αποβολή από τον Δήμο

-Έχουν κάνει κατάληψη στο ακίνητο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Μουσικό Σχολείο  Στην παράνομη κατάληψη δημοτικού ακινήτου, το ο...

-Έχουν κάνει κατάληψη στο ακίνητο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Μουσικό Σχολείο 

Στην παράνομη κατάληψη δημοτικού ακινήτου, το οποίο μάλιστα προορίζεται για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες ΡΟΜΑ στη Διομήδεια. Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου και η οποία κατά καιρούς καταπατείται από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, η οποία τοποθετεί εκεί πρόχειρες νάιλον κατασκευές ενώ κατά το παρελθόν έκανε χρήση και το σημείου υδροληψίας που βρίσκεται στην περιοχή και καλύπτει ανάγκες των αγροτών. 

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων αποφάσισε την έκδοση διοικητικής αποβολής από τη συγκεκριμένη έκταση, όπως προβλέπεται σχετικώς, ώστε να απομακρυνθεί ο παράνομος καταυλισμός των ΡΟΜΑ. “Το ακίνητο έχει παραχωρηθεί κατά κυριότητα από τη Διεύθυνση Γεωργίας για το νέου Μουσικό Σχολείο. Έχει ζητηθεί από τους ΡΟΜΑ να εγκαταλείψουν τον χώρο, ωστόσο δεν έχουν κάνει καμία απολύτως ενέργεια”  ανέφερε η νομική σύμβουλος του Δήμου, εξηγώντας πως για το ζήτημα έχει ενημερωθεί η Αστυνομία που ζήτησε να γίνει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής των καταπατητών. 

Μετά τη σύνταξη της διοικητικής αποβολής και της κοινοποίησής της, οι καταπατητές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό περιθώριο για να εγκαταλείψουν την περιοχή ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ζητηθεί η επέμβαση της Αστυνομίας. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρίτεια Κίνηση κ. Κώστας Αντωνιάδης ζήτησε ο χώρος να περιφραχτεί ώστε να αποτραπεί στο μέλλον αντίστοιχη κατάληψη, ενώ ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δήλωσε πως “να προχωρήσουμε στην αποβολή, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση αλλιώς θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Να κινηθούμε και με την Αποκεντρωμένη γιατί και αυτοί εμπλέκονται ώστε να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση γιατί είναι απάνθρωπο και για αυτούς. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια