GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δύσκολοι καιροί για... πριγκίπισσες του τένις!

Για τις δυσκολίες που συναντά αλλά και τα όνειρά της μίλησε η νεαρή αθλήτρια του τένις από την Ξάνθη, Άννα Σιμωνίδου μιλώντας στον Ραδιο...

Για τις δυσκολίες που συναντά αλλά και τα όνειρά της μίλησε η νεαρή αθλήτρια του τένις από την Ξάνθη, Άννα Σιμωνίδου μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Η ώρα της Ξάνθης”. 

Ακολουθεί η συνέντευξη: 
Κατέκτησες την τρίτη θέση στο 5ο πανελλήνιο τουρνουά τένις της Ε2 κατηγορίας  το οποίο διεξήχθη στην Ξάνθη. Πως νιώθεις για αυτό;  
Πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη. Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον  αθλητή να πάρει τρίτη θέση σε μια πανελλήνια διοργάνωση.  

Το επίπεδο ήταν υψηλό και οι αθλητές ήταν καλά προετοιμασμένοι;
Ήταν αρκετά υψηλό και οι αθλητές είναι πάντα προετοιμασμένοι γιατί κατεβαίνουν και σε παρά πολλά τουρνουά, κάνουν περισσότερες ώρες προπονήσεων από έμενα. Είχε υψηλό επίπεδο γενικά.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα   
Είμαι 13 ετών, πηγαίνω στη Β' Τάξη στο 1ο γυμνάσιο Ξάνθης. Έχω ένα αδερφό και ασχολούμαι με το τένις.

Πως είναι το πρόγραμμα σου όσο αναφορά το τένις και πως το συνδυάζεις με το σχολείο;  
Καθημερινά πηγαίνω στο σχολείο και μετά κάνω όσα μαθήματα προλαβαίνω και στη συνέχεια πηγαίνω στην προπόνηση, άλλα είναι λίγο δύσκολο να τα συνδυάζω γιατί και τα μαθήματα είναι αρκετά και οι προπονήσεις διαρκούν αρκετές ώρες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια όσο αναφορά το τένις;  
Θα ήθελα να είμαι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη τένις, να με γνωρίσει ο κόσμος 

Να κερδίζεις διακρίσεις δηλαδή;
Ναι να κερδίσω διακρίσεις. Είναι κάτι που θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά μαζί του.  

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τένις; Σε ώθησε κάποιος; 
Όχι ξεκίνησα από μόνη μου με τις ρακέτες στην παραλία. Έλεγα συνέχεια στους γονείς μου να παίξουμε, ο μπαμπάς μου αποφάσισε να με γράψει στον όμιλο να ξεκινήσω να δει πως θα είμαι και από εκεί έφτασα στις πρώτες υψηλές διακρίσεις. Παίζω επτά χρόνια από το 2007, όταν ήμουν μόλις 6 ετών. 

Πιστεύεις χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεσαι, γίνεσαι καλύτερη;
Ναι το πιστεύω. Συγκριτικά πάντα και με το πόσο προπονούμε και τα τουρνουά που κατεβαίνω

Οι υποδομές εδώ στην Ξάνθη ευνοούν μια αθλήτρια σαν και εσένα να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω;
Ευνοούν αρκετά, οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το τένις αλλά όλα αυτά εξαρτώνται και από τις προπονήσεις που είναι σχετικά λίγες ώρες για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί αρκετά αλλά ευτυχώς κάνω και προπονήσεις τα Σαββατοκύριακα με το Σίμο Ραφτόπουλο και τον ευχαριστώ πολύ και γενικά οι υποδομές με ευνοούν αρκετά μπορώ ναπω. 

Τι πιστεύεις ότι λείπει και τι πιστεύεις ότι πρέπει να προστεθεί ώστε να βοηθήσει και εσένα προσωπικά και όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στον Όμιλο;
Λείπουν περισσότερες ώρες των προπονήσεων 

Θα συμβούλευες εσύ σαν Άννα κάποιο άλλο παιδί να ασχοληθεί γενικότερα με τον αθλητισμό ή με το τένις;
Φυσικά και θα τους συμβούλευα να ασχοληθούν με το τένις και με κάποιο άλλο άθλημα. Το τένις είναι αρκετά ωραίο άθλημα για όποιον θέλει να γίνει αρκετά καλός, να γυμναστεί, να αναπτυχθεί σωματικά
Επιμέλεια: Χριστίνα Ναζλίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια