GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέντε σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ξάνθη – Διάσπαρτοι μέσα στην πόλη

-Δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος και θα λάβει τα αποτελέσματα των μετρήσεων  Πέντε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολ...

-Δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος και θα λάβει τα αποτελέσματα των μετρήσεων 

Πέντε σταθμούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πρόκειται να τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα σε διάφορα σημεία της Ξάνθης. 

Η Αντιδημαρχία Δόμησης σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και το Ινστιτούτο Έρευνας Ατομικής Ενέργειας θα τοποθετήσει τους σταθμούς, διάσπαρτα μέσα στην πόλη ώστε να εξαχθούν χρήσιμα ερευνητικά δεδομένα για την περιοχή αλλά και να εντοπιστούν τυχόν καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που πιθανά δεν είναι γνωστές και λειτουργούν μέσα στην πόλη. 

Οι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε σημεία τα οποία θα υποδείξει ο Δήμος και το κόστος της εγκατάστασης και λειτουργίας δεν θα βαραίνει τον Δήμο. Σε πρώτη φάση τα σημεία που επιλέχθηκαν είναι το Δημαρχείο, η Πυροσβεστική, καθώς και Δημοτικά και Γυμνάσια διάσπαρτα μέσα στην πόλη. “Πρέπει τα κτήρια να έχουν ταράτσες για να μπουν οι σταθμοί μέτρησης και να έχουν και πρόσβαση για τους ερευνητές” αναφέρει ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας αρμόδιος Αντιδήμαρχος στο ThrakiToday.com, εξηγώντας πως οι σταθμοί θα βρίσκονται για τουλάχιστον έναν χρόνο στην πόλη ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα παραδίδονται στον Δήμο ώστε με τη σειρά του να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για την πόλη. 

“Οι κατασκευές θα είναι 1 επί 1 και προσπαθούμε να μπουν διάσπαρτα μέσα στην πόλη ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της Ξάνθης” συμπληρώνει ο ίδιος. Το εν λόγω πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και σε άλλους Δήμους της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια