GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εικονικά τιμολόγια και πάρτι σπατάλης στον Δήμο Τοπείρου! Αγόρασαν πλακάκια και ακόμη τα ψάχνουν

-Το κυλικείο του Δήμου λειτουργούσε πάνω από μια δεκαετία χωρίς άδεια!  -Ο νυν Δήμαρχος καταγγέλλει πως υπάλληλοι έπαιρναν μαύρα λεφτά γ...

-Το κυλικείο του Δήμου λειτουργούσε πάνω από μια δεκαετία χωρίς άδεια! 
-Ο νυν Δήμαρχος καταγγέλλει πως υπάλληλοι έπαιρναν μαύρα λεφτά για γραμματειακή υποστήριξη 
-Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος “έκλεβε” ρεύμα από το Δημοτικό Κάμπινγκ 
-ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ

Το χαλάκι κάτω από το οποίο φαίνεται πως κρύβονταν μια σειρά από παραφωνίες στον Δήμο Τοπείρου σήκωσε ο νυν Δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος καταγγέλλει τέρατα και σημεία τα οποία έρχονται στο φως καθημερινά. 

Εικονικά τιμολόγια, προμήθειες σε πλακάκια για τις ανάγκες του Δημαρχείου τα οποία ωστόσο δεν... είδαν ποτέ, κυλικείο χωρίς άδεια λειτουργίας κάτω ακριβώς από το γραφείο του Δημάρχου αλλά και ρευματοκλοπές επί σειρά ετών είναι μερικά από τα πρώτα δείγματα του χάους που έχει παραλάβει ο νέος Δήμαρχος, ο οποίος δηλώνει αγανακτισμένος αλλά και αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες και να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εικόνας του Δήμου. 

Κυλικείο χωρίς άδεια κάτω από τη... μύτη του Δημάρχου! 
Μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο κ. Θωμάς Μίχογλου, ανέφερε πως ο Δήμος προχώρησε στη σφράγιση του δημοτικού κυλικείου, που στεγαζόταν επί σειρά ετών στο Δημαρχείο στο Εύλαλο, κάτω ακριβώς από το γραφείο του Δημάρχου, μιας και αυτό... λειτουργούσε χωρίς άδεια! 

“Επί 16 χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας. Μα που βρισκόμαστε; όταν εμείς κάτω από το Δημαρχείο έχουμε κυλικείο χωρίς άδεια πως θα κάνουμε ελέγχους στους δημότες; Και δεν είναι φυσικά μόνο αυτό” σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει πως “υπάρχουν εικονικά τιμολόγια. Μέσα σε έναν μήνα υπάρχουν τιμολόγια για αγορές 2.000 τούβλων. Πλακάκια για το Δημαρχείο, το οποίο όμως από τη μέρα που χτίστηκε δεν τα έχει δει. Υπάρχουν τέτοια τιμολόγια και τα έχουμε στα χέρια μας. Κάθε μέρα έρχεται το ΣΔΟΕ και κάνει ελέγχους για τις προμήθειες αυτές. Αυτή την κατάντια μας άφησαν και ακόμη και σήμερα πληρώνουμε τις αμαρτίες των παλιών”. 

Ο ίδιος μάλιστα δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω καθώς όπως κατήγγειλε υπάρχει πολυσέλιδο πόρισμα που αφορά πρώην Δημοτική Επιχείρηση, τα χρέη της οποίας παρέλαβε ο Δήμος, ενώ παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος τρεις πρώην αντιδήμαρχοι για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις που οδηγούνται πλέον στη δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων και αυτή του κυλικείου. 

“Μας ήρθε το πόρισμα και πάνε για παράβαση καθήκοντος 3 αντιδήμαρχοι. Ο ένας είναι για το κυλικείο, που είχε άγνοια βέβαια ο άνθρωπος για το εάν είχε ή δεν είχε το κυλικείο τόσα χρόνια άδεια. Ο άλλος για το πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δασοχώρι, το οποίο ενώ λάβαμε απόφαση να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έγινε καφέ – ουζερί” τονίζει ο Δήμαρχος Τοπείρου, προσθέτοντας πως “μια παρέα 4-5 ατόμων υπερασπιζόταν τα δικά της συμφέροντα και τίποτα άλλο για αυτό και δεν πήγε μπροστά ο Δήμος. Επί σειρά ετών κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έπαιρνε ρεύμα από το πρώην Δημοτικό Πάρκινγκ. Υπήρξε ρευματοκλοπή, το καταγγείλαμε, πήγαν για παράβαση καθήκοντος και αθωώθηκαν. Τώρα όμως η υπόθεση εξετάζεται ξανά”. 

Έπαιρναν εξτρά, αλλά μαύρα
Μάλιστα ο κ. Μίχογλου, καταγγέλλει πως υπάλληλοι φέρονταν να παρείχαν υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης και λάμβαναν επιπλέον χρήματα, αλλά μαύρα. 

“Υπάρχουν πράγματα απίστευτα. Υπάλληλος έπαιρνε, μαύρα, άλλα 800 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη. Και όταν ρώτησα μου είπε ναι έπαιρνα εξτρά. Αλλά αυτά τα χρήματα δεν φαίνονταν πουθενά” επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως “και εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εξοργισμένοι με αυτά τα πράγματα. Τόσα χρόνια νόμιζαν ότι εδώ ήταν του μπαμπά τους το τσιφλίκι μάλλον”. 

Δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία 
Ανάμεσα στα προβλήματα που βγάζουν μάτι και καλείται να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή και αυτό της τρομακτικής υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς όπως καταγγέλλεται δεν υπάρχει προσωπικό, πλην μόλις 2 υπαλλήλων, ενώ ζητείται άμεσα είτε η προκήρυξη νέων θέσεων είτε η μεταφορά υπαλλήλων απ' άλλους δήμους για να μπορέσουν να εκπονηθούν μελέτες και να γίνουν έργα. 

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας είναι υποστελεχωμένος και ιδίως στο Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών το οποίο αποτελείται από δυο μόνο μηχανικούς. Επί 15 συνεχή έτη η προηγούμενη διοίκηση σκοπίμως δεν στελέχωσε και δεν οργάνωσε το Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά μέσω των προγραμματικών συμβάσεων με άλλο φορέα τον οποίο διοικούσε επίσης (Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης) προγραμμάτιζε και εκτελούσε τα έργα του Δήμου, στερώντας πληρότητας της υπηρεσίας” αναφέροντας σε έγγραφό του ο Δήμαρχος προς τον Πρωθυπουργό, τον κ. Βενιζέλο, τους κυρίους Ντινόπουλο και Μητσοτάκη καθώς και τους Βουλευτές της Ξάνθης αλλά και την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης καθώς και την ΚΕΔΕ. Στο ίδιο έγγραφο μάλιστα τονίζεται πως “λαμβάνοντας υπόψη την ορθή λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας και κατ' επέκταση του Δήμου μας παρακαλούμε όπως φροντίσετε άμεσα για την μετάταξη στον Δήμο μας υπαλλήλους των παρακάτω κατηγοριών: 1. ηλεκτρολόγος μηχανικός ΠΕ ή ΤΕ, 2. τοπογράφος μηχανικός ΠΕ. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε όπως άμεσα εγκρίνετε την προκήρυξη πληρώσεων των παραπάνω θέσεων μέσω ΑΣΕΠ”. 

Σχολιάζοντας το έγγραφό του αυτό ο κ. Μίχογλου αναφέρει πως “δεν επιδίωξαν ποτέ, και σκοπίμως, να επανδρώσουν την υπηρεσία με αποτέλεσμα ο Δήμος σήμερα να μην μπορεί να κάνει ούτε μια μελέτη. Υπάρχουν δήμοι που έχουν παραπανίσιο προσωπικό και εμείς έχουμε μόλις 2 υπαλλήλους”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια