GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοροϊδεύουν το παιδί μου εξαιτίας των γλωσσικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, πως μπορώ να το βοηθήσω;

«Τα άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν για τον τρόπο που μιλάω» , «Τα παιδιά δε με παίζουν, επειδή δε μιλάω καλά». Μήπως αυτές οι φράσεις σας είνα...

«Τα άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν για τον τρόπο που μιλάω» , «Τα παιδιά δε με παίζουν, επειδή δε μιλάω καλά». Μήπως αυτές οι φράσεις σας είναι οικείες; Δυστυχώς, τα παιδιά που εμφανίζουν γλωσσικές διαταραχές είναι συνήθως ο εύκολος στόχος στο πείραγμα των συνομηλίκων τους.

Το πείραγμα και ο εκφοβισμός είναι μια τρομακτική εμπειρία και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον καθένα μας, πόσο μάλλον σε παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής δυσκολία. Τα παιδιά αυτά γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού και απομόνωσης, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν. Αυτή η συμπεριφορά έχει ως αποτέλεσμα το άγχος, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την κοινωνική απομόνωση και την άρνηση για το σχολείο. Πως μπορείτε ως γονείς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις; Παρακάτω δίνονται μερικές προτάσεις:

1. Άκου προσεκτικά τι σου λέει το παιδί σου. Καλλιέργησε την εμπιστοσύνη του, κάν’το να νιώσει ότι μπορεί να σου ανοιχτεί και να σου μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αναγνώρισε και ταυτοποίησε τα συναισθήματα του για την κατάσταση που βιώνει και συμβούλεψέ το. Μετά τη συζήτηση σας, επιβράβευσε το για την ειλικρίνεια , το θάρρος και την πρόθεση του να συζητήσει το γεγονός. Προσπάθησε να αυξήσεις το χρόνο που περνάτε μαζί.

2. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση του. Χωρίς αμφιβολία, η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας έχει μειωθεί αρκετά. Ξεκίνα να επιβραβεύεις το ταλέντο που έχει σε μη λεκτικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, τις αθλητικές του επιδόσεις, την οργανωτικότητά του, την ευγένεια του κ.τ.λ.

3. Μίλησε με τη δασκάλα/ δάσκαλο του. Συνάντησε τη δασκάλα/ δάσκαλο και ενημέρωσέ την/τον σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το παιδί σας. Αν γνωρίζει τη δυσκολία, θα είναι πιο εύκολο να βρει τρόπους για να διαχειριστεί την κατάσταση στην τάξη και αντιμετωπίσει τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

4. Ενθάρρυνε το παιδί να ζητήσει βοήθεια από τη δασκάλα/δάσκαλο, την/τον κοινωνικό λειτουργό ή την/τον ψυχολόγο του σχολείου. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ακούγοντας το πρόβλημα των μαθητών μπορούν να τους ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού, να τους συμβουλεύσουν και να τους προετοιμάσουν για το πως μπορούν να αποφύγουν κάθε μορφής βία.

5. Επισκεφθείτε έναν λογοθεραπευτή. ο λογοθεραπευτής είναι εκείνος που μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να παρέμβει θεραπευτικά στη δυσκολία του παιδιού με σκοπό την αντιμετώπιση της.
Πηγή:faysbook.gr