GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πνιγμένη στο... χόρτο η παιδική χαρά στο Δασοχώρι Ξάνθης! Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής (+VIDEO)

-Η παιδική χαρά έχει κλείσει καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία -Τρέχουν και δεν φτάνουν τα συνεργεία...

-Η παιδική χαρά έχει κλείσει καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία
-Τρέχουν και δεν φτάνουν τα συνεργεία του Δήμου. Ξεκίνησαν με τον καθαρισμό των Σχολείων

Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής συναντά κανείς στην κεντρική πλατεία του χωριού Δασοχώρι, στον Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, όπου τόσο τον κοινόχρηστο χώρο όσο και την παιδική χαρά του οικισμού τα έχουν... καταπιεί τα χόρτα! 

Πρόκειται για τον μοναδικό χώρο αναψυχής που συναντά κανείς στο απομακρυσμένο χωριό, και ο οποίος “κατέβασε ρολά” μιας και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που έθεσε σε ισχύ το Υπουργείο πριν από μερικές εβδομάδες, δεν πληροί τις κατά το νόμο απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί. 

Ο Δήμος Τοπείρου, απαγόρευσε την είσοδο στην παιδική χαρά, όπως άλλωστε συνέβη και με άλλους αντίστοιχης χρήσης χώρους, ωστόσο δεν φρόντισε για τη συντήρηση της και τη διατήρηση μιας αξιοπρεπούς εικόνας. 

Παραλαμβάνοντας τα ινία από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή ο νέος Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, διευκρίνισε σε πρόσφατη συνέντευξή τους πως περνά στα χέρια του ένα μεγάλο πρόβλημα, με σκιές γύρω από την οικονομική διαχείριση και με δραματικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ένα εξ αυτών είναι η καθαριότητα των οικισμών του Δήμου, με τα αρμόδια συνεργεία να έχουν αναλάβει αρχικά τον καθαρισμό των αυλών στις σχολικές μονάδες που διατηρεί ο Δήμος Τοπείρου, ώστε οι χώροι να είναι κατάλληλοι προς χρήση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ στα αμέσως επόμενα σχέδια είναι η αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. 

Επισκεπτόμενος κανείς σήμερα το Δασοχώρι αντικρίζει έναν χώρο, που θυμίζει παιδική χαρά, να βρίσκεται πνιγμένος από τα χόρτα, τα οποία θυμίζουν πολύ περισσότερο δέντρα, και τους κατοίκους να εκφράζουν τη δυσφορία τους για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα που παρουσιάζει ο οικισμός τους, ενώ εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες του στη νέα Διοίκηση του Δήμου Τοπείρου, ελπίζοντας πως θα υπάρξει μέριμνα για την επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια