GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οικονομικό χάος παρέλαβε στον Τόπειρο ο Μίχογλου – Χρέη χιλιάδων ευρώ σε ρεύμα και τηλέφωνα (+VIDEO)

-Ανοίγματα εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Τοπείρου  -Συμψηφίστηκαν με χρήματα τα οποία θα εισέπραττε  ο Δήμο...

-Ανοίγματα εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Τοπείρου 
-Συμψηφίστηκαν με χρήματα τα οποία θα εισέπραττε  ο Δήμος 

Έναν δήμο σε... κινούμενη οικονομική άμμο παρέλαβε ο νέος Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, με τα οικονομικά ανοίγματα να παραμένουν μέχρι στιγμής, όπως δηλώνει ο ίδιος, απροσδιόριστα ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες ή παρανομίες αυτές θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Δημοτική Αρχή το πρωί της Δευτέρας οπότε και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της, διαπίστωσε χρέη ακόμη και προς τον πάροχο τηλεπικοινωνίας, σταθερής και κινητής, με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς των κινητών να αγγίζουν τις 9.000 ευρώ και αυτές των σταθερών τις 30.000! Πολλών χιλιάδων ευρώ χρέη εντοπίστηκαν και προς τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι “αμαρτίες” πρώην Δημοτικής Επιχείρησης φαίνεται πως ακόμη κυνηγούν τον Δήμο ο οποίος καλείται πλέον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. 


Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου 
“Υπάρχει μια μεγάλη εφορία που κερδίσαμε τον Δήμο η πρώτη εικόνα που έχουμε ωστόσο είναι απογοητευτική, αλλά να ξέρετε ότι έχουμε το θάρρος και το σθένος να βγάλουμε τον Δήμο από το τέλμα που είναι αυτή τη στιγμή” αναφέρει ο κ. Μίχογλου, που από 1η Σεπτεμβρίου κάθισε στην καρέκλα του Δημάρχου προσπαθώντας να βάλει τάξη στον Δήμο και να τον νοικοκυρέψει όπως δηλώνει. 

“Βασικό μας πρόβλημα είναι το οικονομικό. Όλοι οι δήμοι έχουν οικονομική δυσπραγία όπως σε όλη τη χώρα άλλωστε. Δεν θέλω να σας αναλύσω ένα, ένα το τι έχω βρει τα προβλήματα είναι πολλά, ατασθαλίες πολλές, θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε, κάποιες μπορεί να πάνε και στον Εισαγγελέα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από τους πρώτους μήνες θα μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους και να κάνομε κάποια έργα για να κάνουμε τον Δήμο μας πιο όμορφο” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας πως “θα ρίξουμε όλο μας το βάρος στην καθαριότητα. Εκεί πάσχουμε”. 

Οργάνωση από τα αποδυτήρια 
Παράλληλα όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μίχογλου προβλήματα παρατηρούνται σε όλες τις βαθμίδες λειτουργίας του Δήμου και αυτά αποδίδονται στην έλλειψη οργάνωσης. 

“Δεν φταίνε οι υπάλληλοι, ότι βρουν αυτό κάνουν. Πρέπει να οργανωθούμε από τα αποδυτήρια, όταν δεν έχεις νοικοκυριό, δεν έχεις τη σωστή καθαριότητα σε όλους τους τομείς δεν μπορείς να πας μπροστά. Από εκεί ξεκινάνε όλα, πρέπει να είμαστε μεθοδικοί, εργατικοί και με επιμονή και υπομονή πιστεύω ότι θα πάμε μπροστά” σημειώνει ο κ. Μίχογλου για να συμπληρώσει πως “πιστεύω ότι δεν θα απογοητεύσουμε όσους μας ψήφισαν. Φυσικά θα υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια και όλους τους φορείς. Μια αγαστή συνεργασία ώστε να πάει ο τόπος αυτός μπροστά. Στα άμεσα σχέδια μας η δημιουργία ενός γραφείου τουριστικής ανάπτυξης. Έχουμε έναν πλούσιο Δήμο σε ομορφιές, ευλογημένο. Ξεκινάει από τα ορεινά και φτάνει στις παραλίες μας ωστόσο όλα αυτά τόσα χρόνια έμειναν αναξιοποίητα. Κατά την άποψή μου δεν έγινε τίποτα, δεν μπήκε ούτε ένα λιθαράκι. Ο τουρισμός είναι το άλφα και το ωμέγα της οικονομίας της χώρας και του Δήμου”. 

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το... Μονοπάτι 
Όπως είναι γνωστό κατά το παρελθόν και ενόσω ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Τοπείρου είχε αναφερθεί στις οικονομικές αμαρτίες της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου, τα χρέη της οποίας μεταβιβάστηκαν στον ΟΤΑ.  

“Υπήρχε ένα τεράστιο οικονομικό χάος που άφησε χρέη πάνω από 2,7 εκατ. σε ΦΠΑ και προμηθευτές, ανάδοχος των οποίων έγινε ο Δήμος. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε να κάνει ένα συμψηφισμό, και έγινε αυτό μερικώς με αποτέλεσμα ο Δήμος να χάσω πάνω από 1 εκατομμύριο σε έσοδα τον τελευταίο 1,5χρόνο. Τα υπόλοιπα είναι μετέωρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και γα αυτό κάναμε ένα έγγραφο προς την Εφορία και περιμένουμε για να τα βάλουμε σε μια τάξη όλα αυτά. Εάν υπάρξουν ευθύνες φυσικά θα προχωρήσουμε για τα δέοντα” επισημαίνει ο κ. Δήμαρχος, εξηγώντας πως στα Τέμπη του Νέστου έγιναν “κάποια μονοπάτια που έπεσαν στη δικιά μου την αντίληψη και ήμουν ένας απ’ αυτούς που τα κατείγγηλα γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έγιναν. Χρήματα 200.000 και 250.000 ευρώ μεταβιβάστηκαν προς την πρώην Δημοτική Επιχείρηση με τα οποία εμείς δεν είδαμε μονοπάτια και για αυτό τα καταγγείλαμε και περιμένουμε την απάντηση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης”. 

Παράλληλα ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός πως επικρατεί μια σύγχυση στις υπηρεσίες του Δήμου καθώς οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν το ακριβές αντικείμενο εργασίας του, ελλείψει σωστής καθοδήγησης.    

“Οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι αντικείμενο έχουν, μπερδεύονται. Εμείς θα κάνουμε το νέο οργανόγραμμα θα υπάρχουν τμηματάρχες, προϊστάμενοι. Αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει για να περπατήσει ένας δήμος πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις. Όλο το εργατικό προσωπικό έχει διάθεση απλώς η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη και κυρίως στον τομέα τον οικονομικό. Έχουν γίνει υπέρογκες δαπάνες που αν τα ακούσει κάποιος απλός πολίτης θα τραβά τις τρίχες του”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια