GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σήκωσε τα μανίκια ο Τσιτιρίδης στον Δήμο Αβδήρων – “Εάν χρειαστεί θα δουλέψουμε και τα Σαββατοκύριακα” (+VIDEO)

-Τα καύσιμα για τα μηχανήματα του Δήμου επαρκούν μόνο για τον τρέχοντα μήνα και ζητείται λύση  -Οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση Δημοτικ...

-Τα καύσιμα για τα μηχανήματα του Δήμου επαρκούν μόνο για τον τρέχοντα μήνα και ζητείται λύση 
-Οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση Δημοτική Επιχείρηση με χρέη σε προμηθευτές και εργαζόμενους

Στη δημιουργία των υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη στο σύνολο στρέφει την προσοχή του ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, με την τόνωση του τουρισμού να παραμένει ανάμεσα στις πρώτες και άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει για τη θητεία του στον Δήμο. 

Όπως εξηγεί ο ίδιος ήδη από τις πρώτες ημέρες τόσο οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου όσο και οι υπάλληλοι μεμονωμένα ενημερώνουν το σύνολο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων για την εικόνα που παρουσιάζει ο πρωτοβάθμιος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να αποκτήσουν όλοι τις απαραίτητες πληροφορίες την σημερινή κατάσταση του Δήμου.  


“Από 1 Σεπτεμβρίου έχουμε αναλάβει ως νέα δημοτική αρχή. Υπάρχει ενημέρωση απ’ όλους τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και όλους τους υπαλλήλους. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα και με πολύ δουλειά και αίσθημα ευθύνης είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται για τον δήμο και τα χωριά τους είτε θα πρόκειται να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων είτε όχι. Είμαστε βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θέλουμε κάποιο διάστημα προσαρμογής εμείς, από την πρώτη ημέρα θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί ακόμη και τα Σαββατοκύριακα για να ασχοληθούμε αρχικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτιρίδης, για να προσθέσει πως αυτή τη στιγμή ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναζητηθεί τρόπος ενίσχυσης της εν λόγω υπηρεσίας. 

“Παντού βλέπουμε σκουπίδια, οι κάδοι απορριμμάτων ξεχειλίζουν και όλες οι υπηρεσίες θα δείξουν ζήλο για να ανταποκριθούν. Θα πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση υπηρεσιών ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα ενώ σταδιακά ετοιμάζουμε το τεχνικό πρόγραμμα με τα έργα που θα υλοποιήσουμε. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό και θα ξεκινήσουμε  κυρίως την έδρα του Δήμου τη Γενισέα μια ανάπλαση που έχουμε υποσχεθεί στο ιστορικό κέντρο”  επισημαίνει ο κ. Δήμαρχος, εξηγώντας πως τα υπάρχοντα προβλήματα είναι σε γνώση του ίδιου.  

“Είμαστε γνώστες όλων των θεμάτων που υπάρχουν. Το κυριότερο πρόβλημα είναι με τα καύσιμα των μηχανημάτων. Έχουμε μόνο 2 τόνους που θα μας φτάσουν έως τέλη Σεπτέμβρη και από εκεί και πέρα υπάρχει και μια κοινωφελής δημοτική επιχείρηση που θα πάει σε λύση και εκκαθάριση γιατί χρωστάει πάρα πολλά χρήματα και σε προσωπικό αλλά και σε προμηθευτές” τονίζει χαρακτηριστικά. 

Επιδιώκεται συνεργασία
Παράλληλα, στα άμεσα σχέδια του νέου Δημάρχου παραμένει και η επιδίωξη για συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και με τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής, ώστε να αντιμετωπιστούν κοινά προβλήματα και να βρεθούν λύσεις. 

“Σίγουρα θα υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια η οποία κυρίως θα μας ενισχύσει όσον αναφορά στα προγράμματα που θέλουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, όπως ο βιολογικός καθαρισμός στα Άβδηρα που έχει τελειώσει η μελέτη και έχει παραδοθεί. Θα βρούμε χρηματοδότηση για κάποιες παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, όπως σε κάποια σχολεία. Το Ειδικό Σχολείο της Γενισέας και το Μουσικό Σχολείο στη Διομήδεια και κάποιες επεκτάσεις που θέλουμε να κάνουμε” υπογραμμίζει ο κ. Τσιτιρίδης, για να προσθέσει πως μέχρι το τέλος του έτους θα λάβει σάρκα και οστά η προεκλογική του δέσμευση περί μείωσης των δημοτικών τελών. 

“Στο τέλος της χρονιάς θα ψηφιστούν οι μειώσεις και θα ισχύουν από τη νέα χρονιά. Έχουμε υποσχεθεί μείωση 20% στα τιμολόγια της ύδρευσης και θα προσπαθήσουμε ένα αντίστοιχο ποσοστό στην καθαριότητα και τον φωτισμό” αναφέρει. 

Έμφαση στον Τουρισμό 
“Έχουμε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσουμε τμήμα τουριστικής προβολής του Δήμου. Μέσα σε αυτό θα είναι οι παραλίες, γιατί έχουμε τις καλύτερες του Νομού. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε τουρίστες από τις γειτονικέ χώρες που βλέπουμε ότι φέτος έχουν φύγει στους γειτονικούς Νομούς, προς τη Ροδόπη και την Καβάλα, και από εκεί και πέρα έχουμε κάποια ανοιχτά μέτωπα όπως το κάμπινγκ στο Μυρωδάτο το οποίο επί τρία χρόνια με λανθασμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής έχει παραμείνει αναξιοποίητο και έχουμε και το κάμπινγκ της Μάνδρας που υπάρχει ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν έχει ξεκαθαρίσει και φυσικά τα λουτρά στην Ποταμιά που έχει εμπλακεί το ΤΑΙΠΕΔ” σημειώνει ο κ. Τσιτιρίδης ερωτηθείς σχετικά με τους άμεσους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής, για να προσθέσει πως “όλα αυτά και με την αξιοποίηση του αρχαιολογικό χώρου των Αβδήρων θα κάνουν το Δήμο έναν τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους”. 

Επιδιορθώσεις στους δρόμους 
Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο του Δήμου, παραδέχεται τα κακώς κείμενα και τις παραφωνίες που παραλαμβάνει λέγοντας πως υπάρχει προγραμματισμός για επιδιορθώσεις και μάλιστα άμεσες. 

“Έχουμε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισκευαστεί το γκρέϊντερ που επί τρία χρόνια δεν λειτουργούσε και θα πάρουμε έναν ακόμη χειριστή ο οποίος θα δουλεύει σε όλα τα χωριά. Στόχος μας το να μπορούν όλοι να πηγαίνουν εύκολα στη δουλεία τους ώστε να μην χαλάνε τα μηχανήματά τους και εάν χρειαστεί θα έχουμε παρεμβάσεις και από εξωτερικά μηχανήματα όλη τη χρονιά” τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας “Έχουμε ιστορία και φυσικό πλούτο που θέλει πολύς κόσμος να τα δει από κοντά. Μέσα στον πρώτο χρόνο πιστεύω ότι θα δούμε αποτελέσματα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια