GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Ξάνθη υποδέχθηκε τη φλόγα της “Αγάπης” - Λαμπαδηδρομίες για την εθελοντική αιμοδοσία (+VIDEO)

-Είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη η εκδήλωση ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας  -Μικρά παιδιά διέσχισαν την πόλη με τη φλόγα...

-Είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη η εκδήλωση ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας 
-Μικρά παιδιά διέσχισαν την πόλη με τη φλόγα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα 

Τη φλόγα της “Αγάπης” υποδέχθηκε για ακόμη μια φορά η πόλη της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 12ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας. 

Σε μια σεμνή τελετή στην Πλατεία Μητροπόλεως ο βωμός του εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο άναψε με τη φλόγα που μετέφεραν με όρεξη και μεράκι δεκάδες νεαρά παιδιά μέσα στην πόλη της Ξάνθης, ενώ ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση γύρω από τους σκοπούς της όλης εκδήλωσης. 

Σύλλογοι αιμοδοτών και φορείς ανά την Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια διοργανώνουν την εν λόγω λαμπαδηδρομία που διαρκεί σχεδόν 40 ημέρες, με τη φλόγα να γυρνά τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία. Οι κατά τόπους Σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις υποδοχής προωθώντας μέσω αυτών το πνεύμα της αιμοδοσίας. 

Η φλόγα άργησε μια μέρα!
Στην Ξάνθη η φλόγα είχε προγραμματιστεί να φτάσει την Τετάρτη, ωστόσο λόγο της κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, η εκδήλωση μεταφέρθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης. Γύρω στις 7.00 νεαρά παιδιά φορώντας μπλούζες με τα λογότυπα της εκδήλωσης διέσχισαν κεντρικούς οδούς της Ξάνθης κρατώντας τη φλόγα και προκαλώντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πολιτών.  

Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή Κιμμέρια – Ξάνθη, μέσω των οδών Λεωφ. Στρατού, Δημοκρίτου, Μπρωκούμη, Πλατεία  Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Ηρώων, Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας από στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων των Γιορτών Παλιάς Πόλης κατέληξε στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Εκεί ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος άναψε το βωμό που είχε τοποθετηθεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό και έστειλε το δικό του μήνυμα τόσο για την εκδήλωση όσο και για την παρουσία του Δήμου, μιας και η λαμπαδηδρομία τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης ενώ, όπως γίνεται συνήθως, είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης. 

Δυο λόγια για την εκδήλωση 
“Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ μόνο για το έτος 2013 προσέφεραν τα μέλη του 6.095 μονάδες αίματος” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης για την εκδήλωση σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ημέρες πριν. 

“Θα στείλουμε όλοι από εδώ, από την Ξάνθη της καρδιάς μας το μήνυμα για τη σημασία που έχει η δωρεά αίματος, και όχι μόνο, για πολλούς συνανθρώπους μας” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δημαρχόπουλος, συμπληρώνοντας πως “η φλόγα της Αγάπης για  ακόμη μια φορά έχει φτάσει στην πόλη μας. Ας τη βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας. Ο δήμος έχει συνέχεια. Η ανάγκη του κόσμου σε αίμα διαρκώς μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και εμείς θα είμαστε κοντά και σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους μεγάλους που προσπαθούν σήμερα, δίνοντας μια σταγόνα από το αίμα τους να σώσουν ανθρώπους. Να δείξουν το κοινωνικό πρόσωπο και την ανθρωπιά στο συνάνθρωπό τους. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης, σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ένα σύλλογο που έχει επιδείξει σπουδαία κοινωνική και εθελοντική δράση αλλά και συνεισφορά”. 







Δεν υπάρχουν σχόλια