GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και κανάλια στην Ξάνθη – Καταστροφές από την καταρρακτώδη βροχή (+VIDEO)

-Δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις μέσα σε λίγες ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία -Μικρής έκτασης προβλήματα στα ορεινά αλλά και στα πεδινά, με...

-Δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις μέσα σε λίγες ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία
-Μικρής έκτασης προβλήματα στα ορεινά αλλά και στα πεδινά, με κατολισθήσεις 

Προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε από το βράδυ της Τρίτης την περιοχή της Ξάνθης, με το πρώτο φως της ημέρας να βρίσκει πλημμυρισμένα σπίτια, αποθήκες, δρόμους και αγροτικά κανάλια στην περιοχή και το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παίρνει φωτιά! 

Καταστροφές προκλήθηκαν στον οικισμό των Κιμμερίων, όπου αντιπλημμυρικό έργο κατέρρευσε με αποτέλεσμα φερτές ύλες και νερά να πλημμυρίσουν τους δρόμους του οικισμού, ενώ η κακοκαιρία έκανε “μούσκεμα” τις εκδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης. 

Καταρρακτώδης βροχή ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Ξάνθης, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα μικρής αλλά και μεγαλύτερης έκτασης σε Ξάνθη και Κιμμέρια. 

Η βροχή εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9.00 ενώ μέσα σε λίγη ώρα μετετράπη σε καταρρακτώδης, με τους ουρανούς να ανοίγουν στην κυριολεξία κάνοντας “μούσκεμα” τις εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης, με τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή έξω, διασκεδάζοντας σε κάποιο πολιτιστικό στέκι ή κάνοντας μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης, να τρέχουν να προφυλαχθούν. 

Η βροχόπτωση συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα φερτές ύλες να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο να ήδη επιβαρυμένα φρεάτια της πόλης και τα νερά εγκλωβίζονταν χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο. Σε κάποια συνοικίες η στάθμη του νερού άρχιζε να ανεβαίνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα ακόμη και τον εγκλωβισμό Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν τόσο επί της οδού Αν. Παπανδρέου στις ανατολικές παρυφές της πόλης, όσο και στην περιοχή μπροστά  από το 1ο ΕΠΑΛ. 

“Έσπασε” το τηλεφωνικό κέντρο 
Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης πήρε στην κυριολεξία φωτιά από τις 12.30 και έπειτα, καθώς δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προχωρώντας στην άντληση υδάτων από 16 κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει τόσο στην Ξάνθη όσο και στα Κιμμέρια. Στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης 4 συνεργεία της Πυροσβεστική επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο συνέχιζε να δέχεται κλήσεις. 

Προβλήματα στα πεδινά
Στον κάμπο της Ξάνθης αγροτικά κανάλια τα οποία δεν είχαν καθαριστεί εγκαίρως και αποτελεσματικά πλημμύρισαν, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με καλλιεργήσιμες εκτάσεις χωρίς μέχρι στιγμής να είναι εφικτό το να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος της καταστροφής. Στον οικισμό της Διομήδειας το κτήριο που στεγάζει την Τοπική Κοινότητα, ενώ στην ορεινή περιοχή παρατηρήθηκαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεχής και έντονη βροχόπτωση προκάλεσε την άνοδο της στάθμης του ποταμού Κόσυνθου, που διασχίζει την πόλη, χωρίς ωστόσο να προκληθούν καταστροφές.

Κομφούζιο... κυκλοφοριακό 
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η ξαφνική νεροποντή, αν και είχε προβλεφθεί από τα μετεωρολογικά δελτία, έπιασε στον... δρόμο δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να επιβιβαστούν στα οχήματά τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους δημιούργησαν ένα μικρό κυκλοφοριακό κομφούζιο για λίγη ώρα μέσα στους δρόμους της πόλης τη νύχτα της Τρίτη. 








Δεν υπάρχουν σχόλια