GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χαρδούβελης: Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν

Ποια φράση του ΥΠΟΙΚ εξόργισε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Κ.Μίχαλο. Αιχμές Χαρδούβελη κατά Στουρνάρα "Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ,...

Ποια φράση του ΥΠΟΙΚ εξόργισε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Κ.Μίχαλο. Αιχμές Χαρδούβελη κατά Στουρνάρα

"Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κληθείς να απαντήσει για τα λάθη και τις αδικίες του Φόρου από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνο Μίχαλο. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Οικονομικών παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον φόρο.Η εν λόγω φράση του προκάλεσε την αντίδραση, με φωνές και αρκετές αποχωρήσεις, των εκπροσώπων του Επιμελητηριακού κόσμου και των επιχειρηματιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε "είναι πιο δίκαιος φόρος αλλά βέβαια έγιναν κάποια λάθη, πιάνει και τα ηλεκτροδοτούμενα".

Η τοποθέτηση του υπουργού ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνο Μίχαλο, να αντιδρά έντονα και να λέει: "Μα τι λέτε, θέλουμε έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, αλλά ένα δίκαιο φόρο. Με αυτή τη μεταχείριση, όχι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, ούτε Έλληνες θα επενδύσουν".

Ο κ. Χαρδούβελης προσπάθησε σε ήπιους τόνους θα ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι "και εμείς θέλουμε λιγότερη φορολογία και λιγότερη αυθαιρεσία στη φορολογία", για να προσθεσει ότι "δεν θα απολογούμαι για τον ΕΝΦΙΑ, δεν είναι δικό μου δημιούργημα'.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συνέχισαν να βάλουν κατά του υπουργού, λέγοντας ανοικτά ότι η τοποθέτησή του τους απογοήτευσε γιατί δεν είχε κάτι να τους πει, κάποια μέτρα να ανακοινώσει. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ είπε χαρακτηριστικά "ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να έχει να μας πει κάτι περισσότερο αύριο".
πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια