GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσπάθεια μείωσης κατά 5% των τιμών στο παστεριωμένο γάλα

Προσπάθεια για μείωση κατά 5% των τιμών του παστεριωμένου γάλακτος καταβάλλει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, και...

Προσπάθεια για μείωση κατά 5% των τιμών του παστεριωμένου γάλακτος καταβάλλει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των γαλακτοβιομηχανιών, επιδιώκοντας τη σύναψη «συμφωνίας κυρίων» για την αποκλιμάκωση των τιμών στο γάλα. Σημειώνεται ότι λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου με τον οποίο επιμηκύνθηκε κατά δύο μέρες, στις επτά συνολικά, η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, οι τιμές δεν έχουν αποκλιμακωθεί.

Οπως βέβαια τονίζουν οι επιχειρηματίες αλλά και η κυβέρνηση, η κίνηση αυτή επέτρεψε στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να καλύψουν μέρος των ζημιών τους και όχι να μετατραπούν σε κερδοφόρες, κάτι που θα συνέβαινε αν απελευθερωνόταν η διάρκεια ζωής.

Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Γιακουμάτος θα καλέσει γαλακτοβιομηχανίες και σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε κινήσεις μείωσης των τιμών.

Επιπλέον θα θέσει και το ζήτημα της αλλαγής των επισημάνσεων στις συσκευασίες, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν οι επιχειρήσεις μετά την καθιέρωση του «γάλακτος επτά ημερών» και «γάλακτος υψηλής θερμικής επεξεργασίας».

Πάντως, οι γαλακτοβιομηχανίες από την πλευρά τους διαμηνύουν πως δεν έχουν περιθώρια για μεγάλες μειώσεις τιμών μετακυλίοντας τις όποιες πρωτοβουλίες για «ψαλίδισμα» του κόστους στους αγελαδοτρόφους και τα σούπερ μάρκετ.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια