GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μόλις 3 άτομα επιστημονικό προσωπικό στο ΙΓΜΕ της ΑΜΘ – Στην Ξάνθη ο πρόεδρος των Εργαζομένων (+VIDEO)

-Ο κ. Χάρης  Σμυρνιώτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων βρέθηκε στην περιοχή συζητώντας με τους συναδέλφους του -Υπάρχουν προγράμμ...

-Ο κ. Χάρης  Σμυρνιώτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων βρέθηκε στην περιοχή συζητώντας με τους συναδέλφους του
-Υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη αλλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ – ΙΓΜΕ κ. Χάρης Σμυρνιώτης ενημερώνοντας τους εδώ εργαζόμενους για τις εξελίξεις γύρω από το εργασιακό τους μέλλον καλώντας τους παράλληλα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου στη ΔΕΘ. 

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στην οργανωμένη προσπάθεια υποβάθμισης του ΙΓΜΕ, μέσω της υποστελέχωσής του και την προσπάθεια παραγκωνισμού του με στόχο έργα τα οποία υλοποιεί το ίδιο να περνούν στα χέρια ιδιωτών. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο ίδιος, “γενικά επικρατεί η λογική του ότι καθετί το δημόσιο  είναι για πέταμα, αυτή είναι η γενικότερη αντίληψη. Σε εμάς όμως υπάρχει και σκοπιμότητα. Σε εμάς ο ρόλος του να βρούμε κάτι χρήσιμο αλλά και να ελέγξουμε τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί από τη μια είναι επιθυμητό από την άλλη όμως τους ενοχλεί. Χαρακτηριστική είναι η περίφημη ιστορία του Ζεολίθου εδώ που δεν τους αφήσαμε να κάνουν τις κουταμάρες που ήθελαν. Πρακτικά αποτρέψαμε κάποιες ζημιές που θα είχαν και θα είχαν και οικονομικό αλλά και πολιτικό και ηθικό αποτέλεσμα”. 

Όπως εκτιμά ο κ. Σμυρνίωτης οι κινήσεις των κυβερνώντων γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των κατά τόπους ΙΓΜΕ υποδηλώνει πως στόχος είναι η υποβάθμιση του οργανισμού. “Το ΙΓΜΕ το θέλουν κατά τη γνώμη σαν ένα φορέα συμβούλου. Θέλουν τα δεδομένα που έχει αφήνοντας την εφαρμοσμένη δουλεία στους ιδιώτες. Να μην έχουμε ούτε καν το δικαίωμα βέτο επί του αποτελέσματος”.

Μόλις τρία άτομα επιστημονικό προσωπικό! 
Την προσπάθεια απαξίωσης του ΙΓΜΕ τη διαπιστώνει κανείς κάνοντας μια βόλτα στο παράρτημα της Περιφέρειας ΑΜΘ που εδρεύει στην Ξάνθη, οι διάδρομου του οποίου έχουν ερημώσει με το προσωπικό να έχει συρρικνωθεί δραματικά με αποτέλεσμα αν και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες, αυτές να διεξάγονται με πολλά προβλήματα. 

Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος του παραρτήματος κ. Εξίογλου Δημήτριος, “γίνονται έρευνες για σπάνιες γαίες στην περιοχή. Είμαστε βέβαια ακόμη στα προ-προκαταρκτικά στάδια. Γίνονται προγράμματα τα οποία δημιουργούν βάσεις δεδομένων στη βιομηχανία. Όλα τα προγράμματα αυτά ξεκινούν από την Αθήνα και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κόσμο να τα δουλέψουμε όλα αυτά. 
Εδώ έχουμε μείνει μόνο 3 άτομα επιστημονικό προσωπικό σε σύνολο 10 ατόμων, τη στιγμή που η μονάδα μας καλύπτει μια έκταση από τον Αγγίτη ποταμό μέχρι και τον Έβρο”. 

Στόχος οι κινητοποιήσεις 
Από την πλευρά του ο κ. Σμυρνιώτης ξεκαθαρίζει πως το Σωματείο Εργαζομένων αντιδρώντας στο σχέδιο υποβάθμισης των κατά τόπους μονάδων προχωρά σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας το Σάββατο στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ και πως αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος προσπαθεί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους αλλά και τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αντιδράσουν. 

“Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ενώ καταλαβαίνει και ξέρει ότι πρέπει να αντιδράσει, υπάρχει μια τάση πεσιμισμού, μια οπισθοχώρηση. Δεν μας κάνει αισιόδοξους αυτό αλλά δεν μας κάνει να τα βάλουμε και κάτω”αναφέρει ο ίδιος, εξηγώντας πως “εμείς ενημερώνουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους συναδέλφους σε κάθε επίσκεψή μας και βάζουμε τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν γιατί θεωρούμε ότι είναι το στοιχειώδες καθήκον μας”. 

Υπάρχει πλούτος, χρειάζεται οργάνωση 
Ερωτηθείς σχετικά με τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στη χώρα και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποφέροντας οικονομικά οφέλη, ο κ. Σμυρνιώτης ξεκαθαρίζει πως η απάντηση που θα δοθεί σε ένα τέτοιο ερώτημα δεν είναι απλή, γιατί μπορεί να παραπλανηθεί ο κόσμος.  

“Όταν λέμε ότι βρήκαμε πετρέλαιο, από τη στιγμή που ξεκινάμε για να βγει το πρώτο βαρέλι θέλουμε 7 χρόνια. Στα βαρέα μέταλλα θέλεις 5 χρόνια. Με αυτήν την έννοια και αύριο μεθαύριο μπορεί οι συνάδελφοι να βρουν κάτι και να πάμε να το εξετάσουμε όσον αναφορά την ποιότητα του, μην νομίζετε όμως ότι αύριο το πρωί θα τρώμε με χρυσά κουτάλια” τονίζει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως πρέπει οι κατά τόπους μονάδες του ΙΓΜΕ να ενισχυθούν και όχι να συνεχιστεί η υποβάθμισή τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και του κράτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια