GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμαρχος και με... όρκο ο Δημαρχόπουλος - “Στόχος μας δεν είναι το να κάτσουμε σε καρέκλες” (+VIDEO)

-Αποχαιρέτησε τον Δήμο Ξάνθης ο Μιχάλης Στυλιανίδης, παραδίδοντας τα ινία στον Δημαρχόπουλο  -Κατάμεστο το Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης ...


-Αποχαιρέτησε τον Δήμο Ξάνθης ο Μιχάλης Στυλιανίδης, παραδίδοντας τα ινία στον Δημαρχόπουλο 
-Κατάμεστο το Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης για την τελετή ορκωμοσίας το πρωί της Κυριακής, αλλά και ηχηρές απουσίες

Χέρια άλλαξε και επισήμως το πρωί της Κυριακής ο Δήμος Ξάνθης με την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δήμαρχου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων που συνθέτουν την εικόνα του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από 1η Σεπτεμβρίου. 

Η τελετή προγραμματίστηκε για τις 12.00 στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελέημων ο οποίος ευχήθηκε καλή φώτιση καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή προσφέροντας μάλιστα και ως δώρο μια εικόνα. 

Οι νεοεκλεγέντες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, παρατάχθηκαν στη σειρά κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας όπως είθισται, δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στα νέα τους καθήκοντα. Ο κ. Νίκος Ανταμπούφης έδωσε πολιτικό όρκο, αμέσως μετά. Είχε προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Δημαρχόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για άνθρωπο με “σπάνια οξυδέρκεια και διορατικότητα  που αγαπά και τιμά την πόλη”, όσο και στα σχέδια για τη διοίκηση του Δήμου. Παράλληλα ο ίδιος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. κάνοντας λόγο για έναν θεμιτό πλουραλισμό που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την πόλη. 

Στόχος δεν είναι η καρέκλα 
“Για εμάς είναι μια πολύ ουσιαστική μέρα. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και πρόοδο στην πόλη μας. Είμαστε εδώ σήμερα όχι μόνο για να υλοποιήσουμε την τυπική μας υποχρέωση της ορκωμοσίας του Δήμαρχου και του νέου Συμβουλίου αλλά και για να δηλώσουμε τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό της πόλης. Όλοι εμείς που έχουμε τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας ορκιστήκαμε πίστη και αφοσίωση στο καθήκον για την πρόοδο του τόπου μας. Δεσμευτήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας” ανέφερε ο κ. Δημαρχόπουλος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους.  

Ακολούθως σημείωσε πως “έχουμε να χαράξουμε μια νέα πορεία, να χτίσουμε μια πιο ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση ικανή να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης, αυτός είναι ο στόχος μας όχι να καταλάβουμε τις καρέκλες, αλλά να παράγουμε έργο. Να κάνουμε κατάθεση ψυχής, να υλοποιήσουμε προγράμματα και να πετύχουμε. Είμαστε περισσότεροι αυτή τη φορά από την προηγούμενη ορκωμοσία. Η Ξάνθη μας μεγάλωσε και έφερε και περισσότερες θέσεις δημοτικών συμβούλων και αυτό είναι πολύ σημαντικό”. 

Σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. ο ίδιος τονίζει πως “φέτος εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί στο νέο Δ.Σ. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελεί όχι μόνο στήριγμα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως κορυφαίου θεσμού στην πόλη αλλά και εχέγγυο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας”. 

Παρέδωσε τα... ινία ο Στυλιανίδης
“Θέλω να σας συγχαρώ, και να τονίσω πως είναι μεγάλη η τιμή που σας εξέλεξε ο λαός και πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτό, είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί ανεξάρτητα από τη θέση σας στο Δ.Σ. θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των πολιτών μας” σημείωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης παίρνοντας τον λόγο, για να συμπληρώσει πως “και εγώ και όσοι φεύγουν θα είμαστε κοντά σας. Ο Δήμος έχει συνέχεια. Για εμένα και για κάποιους συναδέλφους ήρθε ο καιρός να φύγουμε. Το να φεύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι σταματά η ζωή, αλλά γεννιέται κάτι καινούργιο, κάτι δυνατότερο και να είστε βέβαια ότι θα πετύχετε και θα φέρετε το κάτι παραπάνω”. 













Δεν υπάρχουν σχόλια