GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Απεταξάμην το... ΦΠΑ” - Γλίτωσαν τις ταμειακές μηχανές οι Σύλλογοι των Γιορτών Παλιάς Πόλης

-Τελικώς δόθηκε απαλλαγή για τον ΦΠΑ στους Συλλόγους μιας και θεωρήθηκε μια εκδήλωση οι Γιορτές Θετική ήταν η απόφαση της Διεύθυνσης Φ...

-Τελικώς δόθηκε απαλλαγή για τον ΦΠΑ στους Συλλόγους μιας και θεωρήθηκε μια εκδήλωση οι Γιορτές

Θετική ήταν η απόφαση της Διεύθυνσης ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ως προς το αίτημα των διοργανωτών των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης περί φοροαπαλλαγής των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας οργανωτικής επιτροπής των καρναβαλιών οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν θα απαιτηθεί να κάνουν χρήση φέτος ταμειακών μηχανών, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, μιας και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης θεωρήθηκαν ως μια ενιαία εκδήλωση και δόθηκε  απαλλαγή ΦΠΑ στους συλλόγους, όπως προβλέπεται σχετικώς. Κατά την προηγούμενη μάλιστα οργανωτική επιτροπή είχε επισημανθεί πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι δικαιούνται φοροαπαλλαγή για δύο εκδηλώσεις μέσα στον χρόνο και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν προσπάθειες ώστε οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, που διαρκούν αρκετές ημέρες, να θεωρηθούν ως μια εκδήλωση και όχι ως ξεχωριστές εκδηλώσεις κάθε ημέρα. Αυτό τελικώς κατέστη εφικτό και κατ' επέκταση χορηγήθηκε και η φοροαπαλλαγή. 

Έτσι όπως όλα δείχνουν οι Γιορτές θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα καθώς δεν ήταν λίγοι οι σύλλογοι που διαμήνυσαν πως θα αποχωρήσουν από τις εκδηλώσεις εφόσον υποχρεούνταν να κατέχουν ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις αποδίδοντας ΦΠΑ. Πλέον καλούνται να προσέλθουν στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης ώστε να αιτηθούν και να λάβουν την απαλλαγή. 

Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω το να διαθέτουν ΑΦΜ οι σύλλογοι και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, καθώς όπως έγινε γνωστό ήδη από την προηγούμενη οργανωτική επιτροπή υπάρχουν και τέτοια περιστατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια