GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ξέβρασαν” παρεμπόριο οι παραλίες της Ξάνθης – Χορός προϊόντων μαϊμού και πλανόδιων πωλητών!

-Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές ωστόσο χρόνο με τον χρόνο φαίνεται να διογκώνεται  Γυαλιά ηλίου, καπέλα, είδη θαλάσσης, τσάντες ακό...

-Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές ωστόσο χρόνο με τον χρόνο φαίνεται να διογκώνεται 

Γυαλιά ηλίου, καπέλα, είδη θαλάσσης, τσάντες ακόμη και... τατουάζ προσφέρουν οι πλανόδιοι παρέμποροι που συχνάζουν στις πλαζ της Ξάνθης στους λουόμενους, χωρίς φυσικά φορολογικά παραστατικά και με πολλαπλούς τους κινδύνους για τους καταναλωτές. 

Οι πλανόδιοι, καταφτάνουν στην περιοχή νωρίς το πρωί από γειτονικές περιοχές, όπως η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη. Συνήθως για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούν Ι.Χ. αυτοκίνητα όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι ίδιοι, ενώ φτάνοντας στις παραλίες της Ξάνθης ξεκινούν το... ταξίδι τους πηγαίνοντας από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα και εκθέτοντας τα προϊόντα τους. 

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, αλλά λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ συνήθως τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση κοστολογούνται στα 5 με 10 ευρώ, με όσους εκ των καταναλωτών πείθονται να καταφεύγουν στα γνωστά παζάρια. 

Στη γειτονική Καβάλα το τελευταίο διάστημα καταγράφονται σχεδόν καθημερινά συλλήψεις πλανόδιων μικροπωλητών που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες, στο σύνολό τους προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού, ενώ εκεί φαίνεται να ανθεί η πώληση γυαλιών ηλίου και δίσκων CD-DVD's. 

Πρόκειται για μια ακόμη ανοιχτή πληγή για την τοπική αγορά της περιοχής, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αξιολογώντας τα προς διάθεση προϊόντα αποκλειστικά από την τιμή τους, επιλέγουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τους πλανόδιους. Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις των “εξαπατημένων” καταναλωτών που βλέπουν ακόμη και τα 5 ή 10 ευρώ που καταβάλουν να πέφτουν στο κενό μιας και τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που αποκτούν καταλήγουν μέσα σε λίγες ημέρες στον κάδο απορριμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια