GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


3.000 κενά καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Τα 3.000 κενά που απομένουν θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις" δηλώνει ο υπουργός παιδείας Λίγο πριν χτυπήσει στο πρώτ...

"Τα 3.000 κενά που απομένουν θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις" δηλώνει ο υπουργός παιδείας

Λίγο πριν χτυπήσει στο πρώτο σχολικό κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου στις 3000 υπολογίζονται οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» ως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, ενώ τα κενά υπολογίζονται στις 22.500.Το κενό των 3000 εκπαιδευτικών αναμένεται να καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις. Θα ζητηθεί δηλαδή από καθηγητές και δασκάλες να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητα τους αντικείμενα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εμφανίζονται μάλλον απαισιόδοξοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  Θέμης Κοτσιφάκης  εκτιμά ότι τα κενά με την έναρξη της χρονιάς είναι πολλαπλάσια από όσα υπολογίζει του υπουργείο. «Το στοίχημα είναι να καλυφθούν τα κενά στην αρχή της χρονιάς. Αλλιώς αν είναι να καλυφθούν αργότερα και να πηγαίνουν εκπαιδευτικοί άλλοι τον Οκτώβριο, άλλοι τον Νοέμβριο, άλλοι τον Δεκέμβριο δεν είναι λύση. Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Μόνο από τη Δευτεροβάθμια τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε 17.500 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χαράλαμπος Κόκκινος σχολίασε μιλώντας στα ΝΕΑ το μέτρο των παράλληλων αναθέσεων. «Με μερεμέτια δεν χτίζεται καινούργιο σπίτι. Πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν τους εκπαιδευτικούς πειραματόζωα. Οι δάσκαλοί στην Ελλάδα δουλεύουν πολύ πάνω από τον μέσο όρο ωραρίου του ΟΟΣΑ».

«Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία από τον Ιούλιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βιβλία», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» στη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα των αναπληρώσεων των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σημείωσε: «Ζητήσαμε 22.500 αναπληρωτές και εξασφαλίσαμε 19.500. Τα 3.000 κενά που απομένουν θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια