GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πνίγεται στα σκουπίδια το Παλιό Κατράμιο – Ακόμη μια “παράνομη χωματερή” στην Ξάνθη (+VIDEO)

-Τα σκουπίδια έχουν πνίξει στην κυριολεξία έκταση απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου -Η βρώμα που αναδύεται καθιστά αφόρητη την παραμον...

-Τα σκουπίδια έχουν πνίξει στην κυριολεξία έκταση απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου
-Η βρώμα που αναδύεται καθιστά αφόρητη την παραμονή στην περιοχή

Μια... παράνομη χωματερή έχει σχηματιστεί στην νοτιοανατολική πλευρά στον οικισμό “Παλιό Κατράμιο” του Δήμου Αβδήρων, με τα σκουπίδια αλλά και την οργή των κατοίκων να ξεχειλίζει. 

Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται παραπλεύρως του γηπέδου, το οποίο χρησιμοποιεί τοπικός αθλητικός σύλλογος, και η οποία κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες σκουπίδια τόσο οικιακής όσο και επαγγελματικής χρήσης. Μπετά μπλεγμένα με είδη προικός, υπολείμματα τροφίμων σκεπασμένα με απορρίμματα αγροτικής χρήσης όπως φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ξερά χόρτα και κλαδιά συνθέτουν την εικόνα του τοπίου που προκαλεί θλίψη αλλά και οργή στους κατοίκους της περιοχής και των γύρω οικισμών. 

Η βρώμα και η δυσωδία που αναδύεται πλημμυρίζει τις μεσημεριανές κυρίως ώρες την ατμόσφαιρα  του χωριού η οποία από τη ζέστη γίνεται ανυπόφορη. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια έκταση που απέχει ελάχιστα από το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αβδήρων και είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να διασχίσει είτε το Παλιό Κατράμιο είτε να κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή, η χωματερή συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Ο Δήμος Αβδήρων έχει τοποθετήσει δύο μεγάλους κάδους απορριμάτων στον χώρο ωστόσο περιμετρικά αυτών τα σκουπίδια ξεχειλίζουν. Απορίας άξιον το κατά πόσο η αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει εικόνα για την ύπαρξη της εν λόγω έκτασης και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού και σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Πριν από μερικές ημέρες αντίστοιχη έκταση στον Πετεινό, έτερο οικισμό του ίδιου Δήμου, που συνήθως αγρότες εναποθέτουν απορριμμάτων που προκύπτουν από τις δραστηριότητές τους τυλίχθηκε στις φλόγες, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με τους κατοίκους να ειδοποιούν την Πυροσβεστική η οποία κατέφτασε και έθεσε υπό έλεγχο τις φλόγες, ωστόσο η ανησυχία τους για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην καθημερινότητά τους και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν παραμένει έκδηλη. 

Άλλωστε εκτάσεις βυθισμένες στα σκουπίδια, όπως αυτή στο Παλιό Κατράμιο, είναι πολύ εύκολο να τυλιχθούν στις φλόγες ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους κατοίκους και το περιβάλλον. 

Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι φαίνεται να αδιαφορούν, ίσως λόγω θέρους να έχουν παραδοθεί στην καλοκαιρινή ραστώνη, ενώ η χωματερή διογκώνεται συνεχώς με την αυθαίρετη, παράνομη και ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων να συνεχίζεται απρόσκοπτα!  




Δεν υπάρχουν σχόλια