GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με συνταξιούχο – εθελοντή λειτουργεί το γραφείο της Εφορίας Αρχαιοτήτων στην ΠΕ Ξάνθης!

-Λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας δεν υπάρχει υπάλληλος, ωστόσο το γραφείο... διατηρείται  -Σε “κακό χειρισμό” αποδίδεται το χειρόγραφο ...

-Λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας δεν υπάρχει υπάλληλος, ωστόσο το γραφείο... διατηρείται 
-Σε “κακό χειρισμό” αποδίδεται το χειρόγραφο σημείωμα που παραπέμπει τους πολίτες στο Μουσείο λόγω... θέρους! 
-Παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ξάνθη – Γραφείο δημόσιας υπηρεσίας στελεχώνεται από συνταξιούχο εθελοντή... 

Μια “ιδιαίτερη” περίπτωση λειτουργίας γραφείου δημόσιας υπηρεσίας έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThrakiToday.com 

Πρόκειται για το γραφείο της ΛΑ ΕΚΠΑ Ξάνθης στο κτήριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στελεχώνεται από... συνταξιούχο υπάλληλο που προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά! 

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ξάνθης, υπηρεσία στην οποία ανήκει το εν λόγω γραφείο, υπάρχει αδυναμία να στελεχωθεί το γραφείο με προσωπικό και να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε στο παρελθόν προσφέροντας υπηρεσίες ενημέρωσης στους πολίτες της περιοχής. Ο τελευταίος υπάλληλος που εργαζόταν στο γραφείο βγήκε στη σύνταξη ωστόσο συνεχίζει να “προσφέρει” υπηρεσίες... εθελοντικά. 

Ο υπάλληλος προσέρχεται κανονικά στον χώρο εργασίας του, σαν να μην είχε συνταξιοδοτηθεί, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της ΛΑ' ΕΚΠΑ προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες εξυπηρετώντας σε διάφορες διεκπεραιωτικού χαρακτήρα δραστηριότητες. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και μετά από σχετικές καταγγελίες, διαπιστώνεται πως έξω από το εν λόγω γραφείο έχει αναρτηθεί ένα χαρτάκι το οποίο αναγράφει πως “λόγω θέρους και αδυναμίας στελέχωσης της υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση σας απευθύνεστε στα τηλ. {...} Αρχαιολογικό Μουσείου Αβδήρων”.

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό σημαίνει πως πρακτικά το γραφείο παραμένει μεν “κατειλημμένο”,  οι πολίτες παραπέμπονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ η ΛΑ' ΕΚΠΑ ζητά προσωπικό ώστε να μπορέσει να στελεχώσει ξανά τον χώρο και να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. 

“Σας γνωρίζουμε ότι το γραφείο στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο οποίο αναφέρεστε, αποτελεί επικουρικό χώρο εργασίας της ΛΑ΄ΕΠΚΑ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει δυνατότητα μόνιμης παρουσίας υπαλλήλου, αλλά χρησιμοποιείται περιστασιακά ως βάση για διάφορες δραστηριότητες διεκπεραιωτικού χαρακτήρα” αναφέρει σε απάντησή της προς το ThrakiToday.com η ΛΑ' ΕΚΠΑ σχετικά με την ανάδειξη του προβλήματος, ενώ παράλληλα τονίζεται πως “όσο για τον υπάλληλο, πράγματι, κάποιες φορές απασχολείται εθελοντικά εξυπηρετώντας την Εφορεία. Πιστεύουμε, όμως, ότι στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα, με την οικονομική δυσπραγία και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά εργασίας πρέπει να θεωρούνται αξιέπαινες προσπάθειες. Στους σχεδιασμούς της Εφορείας περιλαμβάνεται ανακαίνιση και πιο μόνιμη στελέχωση του χώρου, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”. 

Παράλληλα, αποδίδεται σε “κακό χειρισμό” από πλευράς του συνταξιούχου τόσο το σημείωμα που έχει αναρτηθεί έξω από το εν λόγω γραφείο όσο και το περιεχόμενου αυτού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια τονίζεται η ανάγκη αύξησης του προσωπικού της  ΛΑ' ΕΚΠΑ ώστε το γραφείο να μπορέσει ξανά να λειτουργήσει υπό κανονικές συνθήκες και όχι να προκαλεί αρνητικούς σχολιασμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια