GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο “εφιάλτης” της ΑΕΠΙ κυνηγά τα καφέ μπαρ της Ξάνθης – Ζητείται η ανάκληση των αδειών τους

-Κατέθεσε 4 αιτήσεις στον Δήμο Ξάνθης με τις οποίες ζητά, σε πρώτη φάση, την ανάκληση των αδειών καταστημάτων  -Συζητήθηκε στην Επιτροπή...

-Κατέθεσε 4 αιτήσεις στον Δήμο Ξάνθης με τις οποίες ζητά, σε πρώτη φάση, την ανάκληση των αδειών καταστημάτων 
-Συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το ζήτημα, και οδηγήθηκε τελικώς σε αναβολή 

Την ανάκληση των αδειών λειτουργίας μουσικής τεσσάρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητά από τον Δήμο Ξάνθης η ΑΕΠΙ, κάνοντας χρήση πρόσφατης διάταξης και της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι αιτήσεις εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής. 

Πρόκειται για τέσσερα καφέ μπαρ της περιοχής τα οποία κατηγορεί η ΑΕΠΙ πως προχώρησαν στη χρήση τραγουδιών, τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων διαχειρίζεται η ίδια, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια. Με βάση αυτό τον ισχυρισμό και κάνοντας χρήση του υπ. αριθμ. 5385 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών η ΑΕΠΙ κατέθεσε αίτημα προς τον Δήμο Ξάνθης ζητώντας να προχωρήσει στην ανάκληση των εν λόγω αδειών. 

Όπως διευκρίνισε η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης στο παρελθόν καταπείθονταν αντίστοιχες αιτήσεις οι οποίες όμως αρχειοθετούνταν καθώς δεν υπήρχε σχετική οδηγία από το Υπουργείο. Από τις 6 Μαρτίου τα πράγματα έχουν αλλάξει και η διαδικασία που ακολουθείται είναι πλέον διαφορετικά. Στις εν λόγω περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει άδεια λειτουργίας μουσικής προσκομίζοντας υπεύθυνες δηλώσεις κατά τις οποίες δεν έκαναν χρήση τραγουδιών τα δικαιώματα των οποίων διαχειρίζεται η ΑΕΠΙ. Η τελευταία κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση στον Δήμο με την οποία προσβάλει τις συγκεκριμένες δηλώσεις των ιδιοκτητών, λέγοντας πως υπάλληλος της προχώρησε σε αυτοψία και διαπίστωσε το αντίθετο. 

“Δεν μπορούμε εμείς να σταθούμε απλώς στην αυτοψία ενός υπαλλήλου, οι οποίοι αμείβονται και με ποσοστά. Εγώ προτείνω να απορριφθούν οι αιτήσεις και όταν υπάρξει δικαστική απόφαση τότε να εξεταστεί ξανά η κάθε υπόθεση” σημείωσε ο κ. Μανόλης Φανουράκης, ενώ κάτι αντίστοιχο πρότεινε και ο κ. Αλέκος Κυριακίδης. Παίρνοντας τον λόγο οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν στη συνεδρίαση ανέφεραν πως αμφισβητούν τον έλεγχο που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε η ΑΕΠΙ στα καταστήματά τους, τονίζουν πως έγινε εν αγνοία τους ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι έχουν άδειες χρήσης πνευματικής ιδιοκτησίας από άλλες εταιρίες, πέραν της ΑΕΠΙ, και κάνουν χρήση αυτών των τραγουδιών στα καταστήματά τους. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Στυλιανίδης πρότεινε την αναβολή της συζήτησης του θέματος ώστε να προσκληθούν εκπρόσωποι της ΑΕΠΙ και κάθε άλλης αναγνωρισμένου οργανισμού διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας ώστε να γίνει αντιπαραβολή των δύο απόψεων στην κάθε περίπτωση. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από το Σώμα και το θέμα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια