GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Οι Άρχοντες των... καρπουζιών” - Πλημμύρισε καρπούζια το Ερατεινό Καβάλας και μύρισε παράδοση

-Για 15η χρονιά η καθιερωμένη πλέον γιορτή του καρπουζιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο  -Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στηρίζοντας τις εκδ...

-Για 15η χρονιά η καθιερωμένη πλέον γιορτή του καρπουζιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο 
-Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στηρίζοντας τις εκδηλώσεις αλλά και τις δράσεις του Συλλόγου
-Σε όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκε δωρεάν από ένα καρπούζι, τοπικής παραγωγής 

Την τιμητική τους είχαν για ακόμη μια χρονιά τα... καρπούζια στον οικισμό του Ερατεινού του Δήμου Νέστου Καβάλας, το βράδυ του Σαββάτου όταν και πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά η καθιερωμένη γιορτή του καρπουζιού, που αποτελεί άλλωστε το σήμα κατατεθέν της περιοχής. 

Παραγωγοί της περιοχής διέθεσαν τα καρπούζια τους, ένα μέρος των οποίων διατέθηκε δωρεάν στους πολίτες που έδωσαν το παρών στη γιορτή ενώ τα υπόλοιπα προσφέρθηκαν υπό τη μορφή γλυκού που παρασκευάστηκε από γυναίκες της περιοχής. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού ανέλαβε και φέτος τη διοργάνωση της γιορτής προσφέροντας μουσική, χορό, άφθονο ποτό και φαγητό και φυσικά κέφι και καλή διάθεση στο προαύλιο χώρο του κτηρίου που στεγάζεται στο κέντρο του χωριού. 

Το καρπούζι αποτελεί το σήμα κατατεθέν της τοπικής αγροτικής παραγωγής της περιοχής ενώ η γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, βρίσκει μεγάλης αποδοχής από τους κατοίκους τόσο της περιοχής όσο και των γύρω Νομών που δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις. 

Φέτος, για πρώτη φορά, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου δούλεψε και παρουσίασε ένα ποτ πουρί χορών, ενώ το τμήμα ενηλίκων παρουσίασε χορούς από τη Θράκη. Στη γιορτή συμμετείχε επίσης ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας που χόρεψε τραγούδια του Πόντου. Στα ενδότερα τα μέλη του Συλλόγου εργάζονταν άοκνος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προετοιμάζοντας εδέσματα και ποτά, ενώ το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

“Εκ μέρους του νέου Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου σας καλωσορίζω στη 15η γιορτή καρπουζιού, η γιορτή αυτή ήταν μόνο η αφορμή, ο πολιτισμός και η παράδοση ήταν η αιτία για το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε και αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, εμείς τα αφήνουμε όλα αυτά στην άκρη γιατί μας συνδέει κάτι κοινό, το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την παράδοση αυτού του τόπου” ανέφερε ο κ. Τάσος Αποστολίδης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, τονίζοντας πως “όλοι μας πιστεύω είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Μόνο ο πολιτισμός και η παράδοση μπορούν και πρέπει να μείνουν ανέπαφα γιατί μπορούν να μας βοηθήσουν να αντέξουμε. Γιατί πολιτισμός και παράδοση σημαίνει καθετί που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να χρωματίσει τη ζωή του. Ο πολιτισμός δεν έχει απόχρωση, έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά μέσα από τον πολιτισμό για αυτό τον τόπο. Το να παραμείνει κανείς απλώς θεατής δεν έχει κανένα νόημα, ελάτε να μας στηρίξετε”. 

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και φυσικά  τους παραγωγούς που προσέφεραν τα καρπούζια τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια