GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παρατηρήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων για το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Καθολικά αντίθετοι οι δικηγόροι στο σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδ...

Καθολικά αντίθετοι οι δικηγόροι στο σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα συντάξει κείμενο με τις κοινές θέσεις του δικηγορικού σώματος

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, αποτελούμενη από προέδρους έξι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αλλά και καθηγητή Πανεπιστημίου, θα συντάξει κείμενο με τις κοινές θέσεις του δικηγορικού σώματος επί του σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το κείμενο αυτό, πλέον του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα αποσταλεί στους αρχηγούς των κομμάτων και στους βουλευτές του αρμοδίου θερινού τμήματος.  

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση  δεύτερης επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται  μόνο από δικηγόρους, για να  ασχοληθεί με το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των πανεπιστημίων των Νομικών Σχολών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, οι σχετικές αιτήσεις εγγραφής πτυχιούχων Πανεπιστημίων της Ε.Ε. έχουν αυξηθεί στους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Όμως, οι αιτήσεις αυτές θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος από όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια