GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χρωστούν πολλοί, λίγοι ρυθμίζουν! Ισχνό το ενδιαφέρον για ρύθμιση χρεών στον Δήμο Ξάνθη

-Ευνοϊκή η ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα  Πολλοί χρωστούν, λίγοι ρυθμίζουν τις οφειλές τ...

-Ευνοϊκή η ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα 

Πολλοί χρωστούν, λίγοι ρυθμίζουν τις οφειλές τους στον Δήμο Ξάνθης όπως προκύπτει από το εώς τώρα ενδιαφέρον για ένταξη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών που προσφέρονται σχετικώς. 

Τα σχετικά αιτήματα πολιτών για υπαγωγή τους στην ευνοϊκή ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα για πολλές δόσεις και παράταση του χρόνου αποπληρωμής που κατατίθενται στον Δήμο Ξάνθης εξετάζονται από την Οικονομική Επιτροπή. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη συνεδρίαση του οργάνου μέχρι στιγμής οι οφειλέτες που κάνουν χρήση της ρύθμισης είναι ελάχιστοι, με το ενδιαφέρον να παραμένει ισχνό. 

“Ο Νόμος προβλέπει όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση να έρχεται αυτή στην Οικονομική Επιτροπή για να εξετάζεται. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούμε σε κάποιον να μπει στη ρύθμιση ακόμη και εάν είναι κακοπληρωτής. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να ενταχθούν στη ρύθμιση” σημείωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Μπένης εξηγώντας πως “φτάσαμε Ιούλιο και ένα μικρό ποσοστό έχει ανταποκριθεί. Μέχρι τον Αύγουστο που εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή κάποιου στη ρύθμιση θα κάνουμε ακόμη δύο Οικονομικές Επιτροπές”. 

Όπως έγινε γνωστό η εν λόγω ρύθμιση ευνοεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα καθώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μόλις το 30% του συνολικού κόστους για την απόκτηση της σχετικής άδειας και το υπόλοιπο ποσό να το καταβάλουν σε δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν παραλάβει τις σχετικές άδειες κάτι που αποδόθηκε σε αδυναμία καταβολής των χρημάτων που απαιτούνται για την απόκτησή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια