GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Τράπεζα Θεμάτων “σκότωσε” την Ξάνθη – Μετεξεταστέοι οι μισοί μαθητές της Α' Λυκείου

-Αγγίζει το 40,9% το ποσοστό των μετεξεταστέων σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, όταν πέρσι ήταν στο 1,6% -Δεύτερη σε αποτυχία η Ξάνθη πανελ...

-Αγγίζει το 40,9% το ποσοστό των μετεξεταστέων σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, όταν πέρσι ήταν στο 1,6%
-Δεύτερη σε αποτυχία η Ξάνθη πανελλαδικά αμέσως μετά τη Ζάκυνθο

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αφορούν τον αριθμό των μαθητών της Α' Λυκείου στην Ξάνθη που δεν κατάφεραν να περάσουν τον σκόπελο της Τράπεζας Θεμάτων και βρέθηκαν ξαφνικά μετεξεταστέοι! 

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η Ξάνθη είναι η δεύτερη πόλη με το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας μετά τη Ζάκυνθο καθώς αυτό αγγίζει το 40,9%, κάτι που αποτελεί και ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών επανέλαβαν για ακόμη μια φορά το αίτημά του να επανέλθει ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών για την Α' Λυκείου και να μην  συνυπολογιστεί βαθμός  της πρώτης τάξης του Λυκείου στην εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και ο νόμος 4186/2013 για το νέο Λύκειο. 

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα μεγάλα ποσοστά μετεξεταστέων που σημειώθηκαν φέτος και επισήμαναν τις πολλαπλές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» στο περιεχόμενο του Λυκείου, το οποίο θα απομακρυνθεί κι άλλο από τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Στην περίπτωση της Ξάνθης το ποσοστό αποτυχίας είναι ανατριχιαστικό, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως από τους 701 μαθητές της Α' Λυκείου οι 287 κρίθηκαν μετεξεταστέοι ενώ οι 11 απορριφθέντες με το ποσοστό της αποτυχία να φτάνει το 40,9% τη στιγμή που πέρσι κυμάνθηκε στο 1,6%! 

Σημαντικά ποσοστά αποτυχίας κατέγραψαν και οι σχολικές μονάδες του Έβρου όπου σύμφωνα με στοιχεία της Α ΕΛΜΕ Έβρου το 17,4% των μαθητών κρίθηκε μετεξεταστέο ενώ στην περίπτωση της Β ΈΛΜΕ Έβρου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο16,1%. Στην Καβάλα από τους 1025 μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου οι 246 δεν κατάφεραν να περάσουν, ήτοι το 24%, ενώ στη Ροδόπη το αντίστοιχο ποσοστό κυμάνθηκε στο 21,8%. 

Σύμφωνα με καθηγητές η εξέλιξη αυτή θα σπρώξει του μαθητές στα φροντιστήρια ακόμη περισσότερο ενώ παράλληλα επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά η απουσία υποστηρικτικών δομών προς τους μαθητές. 

Από την πλευρά τους οι καθηγητές της Ξάνθης ξεκινούν μια προσπάθεια παροχής δωρεάν μαθημάτων προς τους μετεξεταστέους μαθητές της περιοχής, ενώ σε σχετικής της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ επισημαίνει πως “καλούνται όσοι και όσες συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να συμμετέχουν, με οποιοδήποτε τρόπο (διδασκαλία ή άλλη υποστήριξη), στη προσπάθεια λειτουργίας του Σχολείου Αλληλεγγύης για τους/τις μαθητές/τριες της Α Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι/ες, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ ή να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τον 15Αυγουστο. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε μόλις έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια