GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ακατάλληλες” οι παιδικές χαρές στην Ξάνθη – Έκλεισαν 43, αφαιρέθηκαν τα όργανα από άλλες 8!

-Από 1 Ιουλίου τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες που απαγορεύουν τη χρήση των χώρων  Χωρίς παιδικές χαρές έμεινε η Ξάνθη από την ...

-Από 1 Ιουλίου τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες που απαγορεύουν τη χρήση των χώρων 

Χωρίς παιδικές χαρές έμεινε η Ξάνθη από την 1η Ιουλίου καθώς οι υπάρχουσες κρίθηκαν ακατάλληλες κατ' εφαρμογή των νέων διατάξεων του Νόμου που ορίζουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργίας τους. 

Ο Δήμος προχώρησε στη “σφράγιση” συνολικά 43 παιδικών χαρών σε Ξάνθη και Σταυρούπολη τοποθετώντας προειδοποιητικές πινακίδες με τις οποίες γίνεται γνωστό πως  “απαγορεύεται η χρήση της παιδικής χαράς από 01.07.2014 έως την παραλαβή του ειδικού σήματος σύμφωνα με την Αριθμ. 28492/2009 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών”. Παράλληλα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν και στην αφαίρεση των σχετικών οργάνων από ακόμη 8 παιδικές χαρές οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους δεν πληρώσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές. 

Ερωτηθείς σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Σπυριδόπουλος ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν είναι σαφές το πότε και πόσες από τις παιδικές χαρές θα λειτουργήσουν ξανά, μιας και απαιτούνται μια σειρά από παρεμβάσεις ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές. Όπως τόνισε, ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία καταγραφής των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να δοθούν ξανά σε χρήση οι χώροι. 

Φυσικά, εύλογα γεννάται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί κανείς να αποτρέψει και εμπράκτως τη χρήση παιδικών χαρών υπαίθριων που δεν είναι περιφραγμένες, και οι οποίες έχουν κριθεί ως ακατάλληλες, ώστε να σφραγιστούν οι είσοδοι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια