GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε προσωρινή αργία υπάλληλος της Περιφέρειας – Πέθαναν 3 εργάτες σε εργοτάξιο που ήταν επιβλέπων!

-Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ του επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών  Ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών με παράλ...

-Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ του επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών 

Ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών με παράλληλη πλήρη στέρηση αποδοχών επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε υπάλληλο ο οποίος  παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα της αµέλειας, καθώς και της ατελούς ή µη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος. 

Συγκεκριµένα, ο εγκαλούµενος ως υπεύθυνος φακέλου και επιβλέπων µηχανικός ενός έργου παρέλειψε να προβεί σε όλες τις οφειλόµενες εκ της υπηρεσιακής του θέσης και της επιστηµονικής του κατάρτισης ενέργειες κατά την εκτέλεση του έργου αυτού, µε αποτέλεσµα να επέλθει ο θάνατος από µη συνειδητή αµέλεια τριών εργατοτεχνιτών. 

Ειδικότερα, όφειλε να ασκήσει συστηµατικό και ουσιαστικό έλεγχο στη λήψη και τήρηση όλων των απαραίτητων µέτρων ασφαλείας από την ανάδοχο εταιρεία, σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις. 

Αντίθετα, εµφανίστηκε µόνο µία φορά στο εργοτάξιο, δεν απαίτησε την εφαρµογή του Νόµου αναφορικά µε την ασφάλεια των εργατοτεχνιτών και των λοιπών εργαζοµένων του εργοταξίου και επέτρεψε κατά παρέκκλιση της στατιστικής µελέτης τόσο τη µεταβολή της χρονικής σειράς εκτέλεσης των προβλεπόµενων εργασιών όσο και τη χρήση µηχανικών µέσων. 

Στη συγκεκριµένη περίπτωση η παράλειψη του εγκαλούµενου να ελέγξει τα µέτρα ασφαλείας, πολύ περισσότερο να απαιτήσει την εφαρµογή των κανονισµών ασφαλείας σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο που τους διέπει, επέφερε την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών. Όφειλε εκ της θέσεώς του ως υπεύθυνου του φακέλου και επιβλέποντος µηχανικού του έργου να εκπονήσει κάθε σχετική µελέτη, όπως στατική µελέτη ικριωµάτων, µελέτη προσωρινής σήµανσης έργων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια