GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εργάστηκε στον Δήμο Ξάνθης αλλά... δεν πληρώθηκε! Ζητά 22.000 ευρώ – Στα δικαστήρια η υπόθεση

-Δικαιώθηκε πρωτόδικα και το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 22.000 ευρώ  Για “αδικαιολόγητο πλουτισμό” κατηγορεί πολίτης τον Δήμο Ξάν...

-Δικαιώθηκε πρωτόδικα και το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 22.000 ευρώ 

Για “αδικαιολόγητο πλουτισμό” κατηγορεί πολίτης τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος ισχυρίζεται πως κατά το παρελθόν εργάστηκε στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου χωρίς ωστόσο να... πληρωθεί! 

Η υπόθεση απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το μεσημέρι της Τρίτης και όπως έγινε γνωστό ο εν λόγω υπάλληλος δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και επιδίκασε αποζημίωση ύψους 22.000 ευρώ εκ των οποίων οι 10.000 κρίθηκαν άμεσε εκτελεστέες. 

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για υπάλληλο που εργαζόταν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου το 2009 με σύμβαση έργου, ενώ κατά το παρελθών είχε απασχοληθεί ξανά στον Δήμο. Ωστόσο για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη εφικτό να πληρωθεί με αποτέλεσμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του και κατηγορώντας τον Δήμο για αδικαιολόγητη πλουτισμό. 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν να ασκήσουν Έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, κατ' εφαρμογή της εντολής που ορίζει πως πρέπει να ασκούνται όλα τα ένδικα μέσα από πλευράς των ΟΤΑ σε αντίστοιχες διεκδικήσεις. 

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, στην ίδια συνεδρίαση, 1 Απριλίου του 2015 εξετάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης μια παρόμοια υπόθεση που αφορά υπάλληλο του Δήμου η οποία και αυτή με τη σειρά της διεκδικεί δεδουλευμένα τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί για την περίοδο του 2008. Και η ίδια φαίνεται πως απασχολούνταν με σύμβαση έργου ενώ βρισκόταν στο Δημοτολόγιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια