GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου πριν και μετά τη θάλασσα

Ο ήλιος και η ακτινοβολία του είναι ότι πιο καταστροφικό για το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι. Μάθε πώς να προστατευθείς. Όλες απολαμβάν...

Ο ήλιος και η ακτινοβολία του είναι ότι πιο καταστροφικό για το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι. Μάθε πώς να προστατευθείς.

Όλες απολαμβάνουμε τα μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι και λατρεύουμε το μπρονζέ χρώμα που μας δίνει ο ήλιος όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία. Μπορεί να θεωρούμε πως το καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη εποχή, γιατί δεν απαιτεί βαρύ μακιγιάζ και νιώθουμε πιο άνετες, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται να εφαρμόσουμε κάποια tips, ώστε να φροντίσουμε να μην αφυδατωθεί και να μη γεράσει το δέρμα μας μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Μιλήσαμε με την αισθητικό Αθηνά Μπαρμπαγιάννη και με τη διατροφολόγο Κυριακή Ζακχαίου και συγκεντρώσαμε για σένα τις σημαντικότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου και να αποφύγεις τη φωτογήρανση.

Tips πριν πας στη θάλασσα
1. Φρόντισε μία βδομάδα πριν τις διακοπές σου (όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο), να πίνεις βιταμίνη Ε και Α. Οι βιταμίνες αυτές έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθούν το δέρμα να είναι πιο ελαστικό και ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

2. Αγόρασε καλλυντικά προϊόντα για πρόσωπο και σώμα, με βιταμίνη Ε για τους λόγους που είπαμε και παραπάνω.

3. Βάλε στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα ομορφιάς το εξής peeling: καστανή ζάχαρη, αμυγδαλέλαιο και πολτοποιημένες φράουλες. Κάνε με αυτό απολέπιση και έπειτα άφησε το σαν μάσκα στο σώμα σου για δέκα λεπτά. Πριν τις διακοπές πρέπει να κάνεις scrub με ένα όχι πολυ σκληρό peeling, όπως αυτό, κι έτσι το δέρμα σου θα είναι απίστευτα απαλό και έτοιμο να υποδεχτεί ένα βαθύτερο, με μεγαλύτερη διάρκεια μαύρισμα.

4. Μισή ώρα πριν πας στην παραλία, άπλωσε στο σώμα σου λάδι καρύδας, και έπειτα βάλε αντηλιακό. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, και θα προστατεύσει το δέρμα σου από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Tips μόλις γυρίσεις από τη θάλασσα
1. Αμέσως μετά το μπάνιο κάνε ένα χλιαρό ντους, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και το δέρμα να προετοιμαστεί για βαθύτερη ενυδάτωση.

2. Άπλωσε σε βρεγμένο δέρμα λάδι καρύδας (ναι πάλι) και σκούπισε ταμποναριστά το κορμί σου.

3. Άπλωσε μια γενναία δόση κρέμας (εδώ θα κάνεις τσιγκουνιές;). Διάλεξε μια που να έχει βιταμίνες Α, Ε, aloe vera και βάση το γιαούρτι. Όλα αυτά τα συστατικά σου παρέχουν δροσιστική και αντιφλεγμονώδη δράση.

4. Θα ήταν καλό να πιεις χυμό ντομάτας, καθώς περιέχει αλάτι, το οποίο λειτουργεί σαν ισοτονικό ώστε να αναπληρώσει τα άλατα που χάσαμε στην ηλιοθεραπεία. ''Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές που έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Ερευνητές έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο βοηθάει ώστε το δέρμα μας να είναι λείο και απαλό και ότι η κατανάλωση περισσότερου λυκοπένιου  προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Για την καλύτερη απορρόφηση του λυκοπένιου καλό είναι η ντομάτα ή ο χυμός της, να περιέχει μικρή ποσότητα λιπαρών (πχ ελαιόλαδο) ή να είναι μαγειρεμένη σε σάλτσα'' τονίζει η κα Ζακχαίου.

Σε περίπτωση που καείς...!
1. Άπλωσε απευθείας βιταμίνη Ε στο καμένο δέρμα και φυσικά το χιλιοειπωμένο γιαούρτι. Θα σε βοηθήσουν να δροσιστείς και θα σε ανακουφίσουν.

2. Μετά το κάψιμο κάνε συχνά δροσερά ντους.

3. Επανάλαβε επάλειψη με aloe vera.

4.Τοποθέτησε ψυχρά επιθέματα

5. Πιες πράσινο τσάι το οποίο έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και γενικά φρόντισε να πίνεις πολλά υγρά.

Μην ξεχνάς τη διατροφή σου όλο το καλοκαίρι!
Πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών σου φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον δέκα ποτήρια νερό την ημέρα και να τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά. Ιδιαίτερα βοηθητικές είναι οι τροφές με βιταμίνη Ε, όπως οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη (πχ. μαρούλι), τα φυτικά έλαια (ελαιόλαδο, σιτέλαιο), το αβοκάντο και τα όσπρια.
www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια