GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Diana ξυπνά! Υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά της – “Σκαλώνει” στο Πρωτοδικείο η υπόθεση

-Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη χαρτοβιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά στο να λειτουργήσει ξανά στην Ξάνθη -Επενδυτής ενδιαφέρεται να την αγορά, ε...

-Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη χαρτοβιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά στο να λειτουργήσει ξανά στην Ξάνθη
-Επενδυτής ενδιαφέρεται να την αγορά, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες εκποίησης της περιουσίας 

Πολύ κοντά στο να “ξυπνήσει” από τον λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια βρίσκεται η πάλαι ποτέ πανίσχυρη χαρτοβιομηχανία Diana στην Ξάνθη, καθώς υπάρχει επενδυτής που έχει δεσμευτεί εγγράφως για την αγορά και επαναλειτουργία του εργοστασίου. 

Ως γνωστόν η εταιρία κήρυξε πτώχευση και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της εκκαθάρισης, ώστε να εκποιηθεί η ακίνητη περιουσία και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών. Μεταξύ αυτών φυσικά και οι περισσότεροι των 120 εργαζομένων που απασχολούνταν στο εργοστάσιο της Ξάνθης και οι οποίοι τα τελευταία τρία περίπου χρόνια περιμένουν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονταν. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiToday.com, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του εργοστασίου κ. Θεμιστοκλής Στράτος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ήδη ιδιώτης επενδυτής έχει εκδηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του εργοστασίου, εφόσον προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Πρωτοδικείου Ξάνθης. 

“Πρόκειται για τον κ. Κεφάλα, που έχει επισκεφτεί ήδη 4 φορές το εργοστάσιο και είναι ο μόνος που μόνος που έχει δεσμευτεί εγγράφως ότι θα καταθέσει προσφορά όταν το δικαστήριο εκτιμήσει το τίμημα, ώστε να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του εργοστασίου” ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλής Στράτος, εξηγώντας πως ήδη υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή ώστε σε περίπτωση που οι μηχανές του εργοστασίου τεθούν ξανά σε λειτουργία να προτιμηθούν ως εργατικό προσωπικό οι απολυμένοι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας. 

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προτιμηθούν οι εργαζόμενοι της πρώην χαρτοβιομηχανίας. Εμείς ως Σωματείο παρακαλέσαμε αυτοί που θα προηγηθούν να είναι οι πρώην εργαζόμενοι και η αλήθεια είναι ότι είναι θετικός σε αυτή την πρόταση ο κ. Κεφαλάς” συμπληρώνει ο ίδιος, για να προσθέσει πως “κανονικά θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να εκτιμηθεί το εργοστάσιο, αλλά μας λένε ότι έχει αλλάξει πολλές φορές ο πρωτοδίκης. Πρέπει να πιέσουμε από την πλευρά μας να βγάλει την απόφαση το Πρωτοδικείο για να πάρει το εργοστάσιο. Και σήμερα να βγει η απόφαση αύριο ο κ. Κεφάλας μας διαβεβαίωσε ότι το παίρνει το εργοστάσιο και το λειτουργεί. Πως θα έρθει η ανάπτυξη εάν τέτοια εργοστάσια μένουν κλειστά; Δεν θα έπρεπε κατ' εξαίρεση να βγάλουν την απόφαση προ μηνών; εάν το είχαν πράξει σήμερα θα είχαν πιάσει δουλεία οι εργαζόμενοι.  Όλοι γνωρίζουν το θέμα, σε όλους έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή”. 

Από τους 120 περίπου εργαζομένους της Diana που βρέθηκαν ξαφνικά απολυμένοι, και με διεκδικήσεις δεδουλευμένων πολλών μηνών, δεν είναι λίγοι αυτοί που είτε βρήκαν άλλη δουλεία είτε συνταξιοδοτήθηκαν, ωστόσο ο βασικός κορμός των απολυμένων παραμένει και σήμερα χωρίς απασχόληση, με το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Diana και της επαναπρόσληψης τους να αποτελεί μια όαση στην έρημο της πολύχρονης ανεργίας τους. 

“Ελπίζουμε να βρεθεί η λύση και να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο. Όχι μόνο για εμάς, αλλά γιατί θα ανοίξουν και άλλες θέσεις εργασίας” τονίζει με νόημα ο κ. Θεμιστοκλής.
Γιώργος Μαυρίδης 
giorgosmavridis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια