GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαψεύδονται τα περί έξαρσης της βρουκέλλωσης στην Ξάνθη – Σε φυσιολογικά επίπεδα η νόσος!

-Παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων εντός των κτηνοτροφικών μονάδων, και όχι από μονάδα σε μονάδα Καμία έξαρση των κρουσμάτων βρουκέ...

-Παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων εντός των κτηνοτροφικών μονάδων, και όχι από μονάδα σε μονάδα

Καμία έξαρση των κρουσμάτων βρουκέλλωσης στις κτηνοτροφικές μονάδες της Ξάνθης δεν καταγράφεται  σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ξάνθης. 

Παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορές περί αφανισμού του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής, και δη της ορεινής Σταυρούπολης, από τη βρουκέλλωση – ζωονόσος που μεταδίδεται και στον άνθρωπο και προσβάλει κυρίως βοοειδή – κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τις επίσημες καταγραφές της αρμόδιας υπηρεσίας. 

Αντιθέτως, όπως γίνεται γνωστό τα κρούσματα βρουκέλλωσης δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις συγκριτικά με τα παρελθόντα έτη, καθώς δεν πρόκειται για μια νόσο που έκανε φέτος την εμφάνισή της. 

Εκτιμάται ότι μέσα στο 2013 οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω προσβολής από τη νόσο περί τα 300 ζώα στην περιοχή, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως ένας εκ των κτηνοτρόφων που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στα Μάγγανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια