GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπουργείο Υγείας: Με μετακινήσεις προσωπικού αντιμετωπίζει τη διαθεσιμότητα οδηγών

Οι περίπου 600 οδηγοί του ΕΣΥ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για τον επόμενο μήνα και το υπουργείο ανακοίνωσε τους τρόπους με τους οποίους θα κα...

Οι περίπου 600 οδηγοί του ΕΣΥ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για τον επόμενο μήνα και το υπουργείο ανακοίνωσε τους τρόπους με τους οποίους θα καλύψει το κενό

Με μετακινήσεις προσωπικού στις νησιωτικές περιοχές, αυστηρή κατανομή αρμοδιοτήτων στους οδηγούς –μόνο διακομιδές ασθενών, αίματος και βιολογικού υλικού- και στρατηγικές συνεργασίες με τα Κέντρα Υγείας, τους δήμους και τις Περιφέρειες επιχειρεί το ΕΚΑΒ και του υπουργείο Υγείας να απορροφήσει τους κραδασμούς που καταγράφονται στα νοσοκομεία λόγω της διαθεσιμότητας, για τον επόμενο μήνα, 600 οδηγών του ΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ, ο Οργανισμός έχει θέσει όλες τις δομές του σε πλήρη ετοιμότητα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών κατά το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των νέων οδηγών.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ εκτός από την βασική παροχή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας θα καλύπτει και τις διακομιδές ασθενών, μονάδων αίματος και βιολογικού υλικού των Νοσοκομείων, αλλά δεν θα έχει την ευθύνη για τις υπόλοιπες μεταφορές που πραγματοποιούνταν από τους οδηγούς των Νοσοκομείων.

Οι λοιπές μεταφορές γίνονται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες είτε με την προσωρινή ανάθεση τους σε υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων των ίδιων των νοσοκομείων, είτε σε οδηγούς των Περιφερειών και των Δήμων.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Οργανισμού ήδη έχει προβεί στην εσωτερική μετακίνηση 43 ατόμων σε γεωγραφικά σημεία που υπάρχουν μόνο νοσοκομεία όπως νησιά Αιγαίου και Ιονίου έτσι ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των αντίστοιχων περιοχών.

«Όλες οι ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΚΑΒ διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους» σημειώνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια