GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Φώτης Κουβέλης! Στήριξη σε Πούλιο για τον Δήμο - “Έχει εξαιρετικές προοπτικές”

-Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια μετέβη στον Κένταυρο  -“Εμείς δεν κάνουμε παιχ...

-Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια μετέβη στον Κένταυρο 
-“Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια με τη μειονότητα” ανέφερε ο ίδιος 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, δηλώνοντας μεταξύ άλλων τη στήριξή του στον συνδυασμό του κ. Χρίστου Πούλιου για τον Δήμο της Ξάνθης για τον οποίο τόνισε πως “έχει εξαιρετικές προοπτικές” και αποτελείται από άτομα “με βαθύ το αποτύπωμά τους στην κοινωνία”. 

Ο κ. Κουβέλης βρέθηκε αρχικά στην πόλη της Ξάνθης, συνοδευόμενος από δύο της κυρίες Σοφία Ανδρεοπούλου και Μαριλένα Κόπα, που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ευρωβουλή καθώς και στελέχη του κόμματος από την περιοχή. Μετά το πέρας της συνέντευξής του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κουβέλης κατευθύνθηκε προς τον Κένταυρο, αν και ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν “παίζει παιχνίδια” με τη μειονότητα.    

Στήριξη σε Χρ. Πούλιο
“Εδώ στηρίζουμε τον κ. Πούλιο, θεωρούμε ακριβώς ότι πρόκειται για τη συνεργασία ενεργών πολιτών με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρόσωπα που έχουν βαθύ το αποτύπωμά τους στην Ξανθιώτικη κοινωνία. Έχει εξαιρετικές προοπτικές αυτό το σχήμα να καταγράψει ένα σημαντικό αποτέλεσμα” ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο κ. Πούλιος βρισκόταν στην αίθουσα που παραχωρήθηκε η συνέντευξη παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονταν εντός αυτής. 

Ταυτόχρονα ο κ. Κουφέλης τοποθετήθηκε επί γενικότερων θεμάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο πρώτου όσο και δεύτερου βαθμού, εξηγώντας πως  “στηρίζουμε συνεργατικά σχήματα που προσδιορίζονται από προοδευτικό πρόγραμμα, με πρόσωπα άξια, με διαφάνεια, με χρηστότητα και βαθύ το αποτύπωμα και την εγγύηση ότι μπορούν χάρη των δημοτών να υλοποιήσουν τα προοδευτικά προγράμματα. Οι νέοι Περιφερειακοί άρχοντες θα κληθούν να υλοποιήσουν ένα ολόκληρο πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης, θα διαχειριστούν δηλαδή του δεύτερο ΕΣΠΑ. Σε αυτή εδώ την περιοχή η ανάπτυξη είναι ένα κυρίαρχο αίτημα και πρέπει να γίνουν έργα με προοπτική που θα διαμορφώνουν συνθήκες για την απασχόληση”. 

Σχολιάζοντας τον συνδυασμό που διεκδικεί την Περιφέρεια ΑΜΘ ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως αυτό απαρτίζεται “από άξιους ανθρώπους με βαθύ το αποτύπωμά τους στην κοινωνία. Από θέση ευθύνης έχουν αγωνιστεί για αυτή την πολιτεία, η παρουσία τους δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ώστε να στείλουμε όσο γίνεται περισσότερους στην ευρωβουλή και να αναδείξουμε ικανή περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση”.

Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της κατάργησης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέροντας πως “η παρουσία του Γ.Γ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο μακρύς βραχίονας της εκτελεστικής εξουσίας στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να καταργηθεί αυτός ο θεσμός. Όταν μιλάμε για αυτοδιοίκηση πρέπει να αναφερόμαστε στην πραγματική αυτοδιοίκηση”. 

“Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακή έκρηξη” 
Σε θέματα κεντρικής πολιτικής ο κ. Κουβέλης στάθηκε τόσο στην έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές όσο και στις δημοσκοπήσεις αλλά και τα ποσοστά που σύμφωνα με αυτές καταλαμβάνει το κόμμα του. 

“Το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαμορφώσει τους νέους συσχετισμούς στην Ευρώπη που πρέπει να είναι προοδευτικοί και να σταλθεί ένα μήνυμα αναφορικά με την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κα να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του. Η χώρα μας χρειάζεται μια αναπτυξιακή έκρηξη. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες για να μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού από την ανεργία στην εργασία” επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στα χέρια συντηρητικών δυνάμεων που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο των ελληνικό λαό. 

“Δεν θα μηδενίσω το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά από μια σκληρή περίοδο καταφέρνει να εμφανίζεται στις αγορές. Αλλά δεν χρειάζονται θριαμβολογίες και να εντάσσεται αυτό στην προεκλογική επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Το επιτόκιο θα είναι υψηλό, θα κυμαίνεται από 4,9 έως 5,25 και σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από την οικονομική κρίση. Η έξοδος στις αγορές θα είναι υπό επιτήρηση των ίδιων των αγορών. Δεν θέλω να μηδενίσω αυτή τη δυνατότητα, ως το αποτέλεσμα της αιματηρής προσπάθειας του λαού, αλλά αυτή δεν αποτελεί την απάντηση στη διεκδίκηση των πολιτών να φύγουμε από την κρίση” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.   




Δεν υπάρχουν σχόλια