GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ η Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το Δροσερό Ξάνθης!

Ανάμεσα στις 21 εξωκομματικές προσωπικότητες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές περιλαμβάνεται και η γνωστή α...

Ανάμεσα στις 21 εξωκομματικές προσωπικότητες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές περιλαμβάνεται και η γνωστή ακτιβίστρια Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελπίδα κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν. 

Η κα Σαμπιχά γνωστή για το έργο και τη δράση της σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από θέματα που αφορούν τους Ρομά, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως το όνομά της δεν είχε διαρρεύσει πριν από τη Δευτέρα οπότε και έγινε γνωστή η υποψηφιότητά της. 

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από 21 κομματικά στελέχη και από 21 εξωκομματικές προσωπικότητες. Για τις 21 θέσεις των κομματικών υποψηφίων, μέχρι τις 10μμ το πρωί της Δευτέρας είχαν κατατεθεί πάνω από 50 υποψηφιότητες

Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο 
Κομματικά στελέχη:
Σια Αναγνωστοπούλου
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
Σόφη Παπαδόγιαννη
Πέτυ Πέρκα
Σοφία Σακοράφα
Ράνια Σβίγκου
Δέσποινα Σπανού
Μάγδα Σπηλιοπούλου
Ελένη Σωτηρίου
Τασία Χριστοδουλοπούλου
Χάρης Γολέμης
Αλέκος Καλύβης
Χρήστος Λάσκος
Σωτήρης Μάρταλης
Γιάννης Μηλιός
Αλέξης Μπένος
Γιάννης Μπουρνούς
Δημήτρης Παπαδημούλης
Γιάννης Τόλιος
Νίκος Χουντής 

Εξωκομματικές προσωπικότητες:
Ακης Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ
Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Κωνσταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια
Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια
Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός
Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά
Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου
Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

Εκρηκτικό το κλίμα στη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Το κλίμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κάτι περισσότερο απο εκρηκτικό και τα πράγματα αγρίεψαν απο την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αυτή τη φορά ξεσπάθωσε. Με αιχμές προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως "αν χάσουμε το ριζοσπαστισμό μας ούτε με το κιάλι δεν θα δούμε κυβέρνηση".

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα προς φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και με ξεκάθαρο τρόπο, προτού ζητήσει την ψήφο του λαού.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Αριστεράς σε περίπτωση που υπάρξει εκβιασμός θα "πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι μιλάμε ακόμα και για έξοδο από την ευρωζώνη, γιατί φοβόμαστε να το πούμε αυτό".

Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε τροπολογία εν μέσω διαφωνιών για το ευρωψηφοδέλτιο, σύμφωνα με την οποία αναφέρει πως είναι αναγκαίο για το κόμμα να εκπονήσει και να επεξεργαστεί, για κάθε περίπτωση, ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη. Όπως υποστηρίζουν, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά μία καταστροφική επιλογή.

Δύο τροπολογίες που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτές και μετά την απόρριψή τους, η Πλατφόρμα ψήφισε λευκό. Ωστόσο ενστάσεις έχουν διατυπωθεί,ως προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και κυρίως αφορούν συνεργαζόμενους και όχι κομματικά στελέχη. Η ολοκλήρωση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη. 

Πολλοί ερμηνεύουν την κίνηση αυτή πως εντάσσεται στο πλαίσιο διατράνωσης της παρουσίας της Αριστερής Πλατφόρμας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια