GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιάννης Μπούτος: “Οι νέοι δεν πρέπει να μένουν απαθείς, αλλά να συμμετέχουν στις εκλογές”

-“Ευλογημένος ο τόπος μας, αλλά παρατημένος από τις πολιτικές” εκτιμά ο ίδιος  Την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν ενεργά οι νέοι άνθρωποι...

-“Ευλογημένος ο τόπος μας, αλλά παρατημένος από τις πολιτικές” εκτιμά ο ίδιος 

Την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν ενεργά οι νέοι άνθρωποι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου επισημαίνει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Περιφερειακή Αναγέννηση” κ. Γιάννης Μπούτος, εκτιμώντας πως οι “απογοητευμένοι” νέοι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά ψηφίζοντας και συνδιαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και όχι να παρακολουθούν νωχελικά από τον καναπέ τους.  

“Μακάρι να πέφτω έξω στα ποσοστά της αποχής που φοβάμαι ότι θα υπάρξουν, εκτιμώ όμως ότι αυτή θα είναι της τάξεως του 80% στους νέους 18-30 και είναι μεγάλη αποχή αυτή, γιατί οι νέοι δεν έχουν ελπίδα, τους κόψαμε το όνειρό τους, τους απαγορεύουμε να ονειρευτούν” σημειώνει ο κ. Μπούτος, για να προσθέσει πως  “υπάρχει προοπτική αρκεί να υπάρχει και διάθεση για δουλεία. Όποιος κατορθώσει να φέρει το 20% με 30% των νέων να ψηφίσει θα είναι αυτός που θα έχει κερδίσει, όχι μόνο τις εκλογές αλλά και την εμπιστοσύνη των νέων που στο πρόσωπό του θα βλέπουν τη διάθεση να δουλέψει για αυτούς αλλά και τον ίδιο. Εγώ θέλω να τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν το δικαίωμα να ονειρευτούν όπως εγώ, να δουλέψουν όπως εγώ και να κάνουν οικογένεια όπως εγώ. Η προηγούμενη από τη δική μου γενιά ευθύνεται για τη σημερινή κρίση ενώ η δική μου ευθύνεται για το ότι την ανέχεται, και δεν ξέρω ποιος φταίει πιο πολύ. Αυτό που εγώ όμως έχω να πω στους νέους είναι να μην απογοητεύονται, να μην σταματούν να προσπαθούν και αν θέλετε να εμπιστευτούν νέους γιατί είναι ίδιοι με αυτούς και έχουν νέες ιδέες. Αν οι νέοι συνεχίσουν να κάθονται στον καναπέ τους, ηττοπαθείς και νωχελικοί χωρίς να αγωνιστούν και να επεμβαίνουν σε αυτά που γίνονται στις ζωές μας τότε θα ζήσουμε πολύ χειρότερα πράγματα. Να πάνε να ψηφίσουν, να συνδιαμορφώσουν το αποτελέσματα, γιατί όταν δεν πάνε να ψηφίσουν τα αποτελέσματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ' αυτά που έχουν στο μυαλό τους”.   

Ερωτηθείς σχετικά με το πως πήρε ο ίδιος την απόφαση να συμμετέχει στις φετινές εκλογές διεκδικώντας μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο ίδιος εξηγεί πως η πρώτη επαφή έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο αρχικά από τον κ. Ζαγναφέρη και στη συνέχεια από τον κ. Παυλίδη, τονίζοντας πως “από τη στιγμή που έγινε αυτή η συζήτηση έβαλα στο μυαλό μου και σκέφτηκα τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας υποψηφιότητας και πήρα την απόφασή μου. Δεν θεωρώ ότι θα σώσω την Περιφερειακή Ενότητα, δεν είμαι μεσσίας, δεν είμαι άγιος, δεν είμαι ο τέλειος. Είμαι ένας άνθρωπος με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μου”. 

Ήδη, όπως υπογραμμίζει, εδώ και περίπου έναν μήνα έχει ξεκινήσει τις επαφές και τις συναντήσεις του με πολίτες της Ξάνθης, τόσο στην ορεινή περιοχή όσο και στην πεδινή, εισπράττοντας κυρίως δυσαρέσκεια αλλά και πικρία για την έως τώρα στάση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

“Έχω ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα να επισκέπτομαι διάφορα χωριά. Είμαι λάτρης του βουνού. Εμείς οι σαρακατσάνοι αγαπάμε το βουνό, άρα το βουνό για μένα είναι γνωστότατο. Πριν από έναν μήνα που ξεκίνησα να κάνω κάποιες επαφές και επισκέψεις είδα φίλους και γνωστούς, που τους γνωρίζω είτε από τη δουλεία μου είτε από τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα είτε ακόμη ακόμη έχουμε συνεργαστεί σε άλλα μετερίζια, και αυτό που συνάντησα ήταν ανθρώπους απογοητευμένους, πικραμένους, στεναχωρημένους που απαξίωναν την Περιφέρεια και το έργο αυτής. Αυτό που άκουσα ήταν ότι μας είπε ο Γιαννακίδης πως θα βαρεθείτε να με βλέπετε και έχουν να τον δουν από τότε που τους το είπε. Μου ήρθε παράξενο στην αρχή, το άκουσα μια φορά γέλασα, μετά όμως άρχισα να το ακούω συνέχεια και κατάλαβα ότι για να το έχουν πει τόσοι πολλοί σε τόσα πολλά χωριά σε όλες μου τις επισκέψεις πάει να πει ότι δεν είναι αστείο αλλά μια πραγματικότητα. Είναι απογοητευμένοι από έργα που δεν έγιναν σε όλα αυτά τα χρόνια, από τη στασιμότητα που υπήρξε στην ανάπτυξη, από τη μεγάλη αδιαφορία ως προς την ορεινή περιοχή.  Άνθρωποι που βίωσαν την απομόνωση και την αδιαφορία γενικότερα” υπογραμμίζει ο κ. Μπούτος, επισημαίνοντας πως παρόμοια εικόνα συνάντησε και στην πεδινή περιοχή του Νομού. 

“Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε προς μια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, εάν μιλάμε για την αγροτική παραγωγή, οι νέοι άνθρωποι είναι άνθρωποι που γνωρίζουν και είναι μορφωμένοι οπότε πρέπει να δούμε τι χρειάζεται η αγορά, δηλαδή να βρούμε νέα προϊόντα, δεν μπορεί να είμαστε συνέχεια καλαμπόκι, καλαμπόκι. Τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια για αυτό; να οργανώσει ημερίδες για να ενημερωθούν αυτοί που πραγματικά θέλουν, και πιστέψτε με είναι πολλοί. Επίσης, μπορεί να βρει νέες αγορές, δεν θα γίνει έμπορος ούτε μεσάζοντας, αλλά μπορεί να να ανοίξει νέες αγορές να διαφημίσει τα προϊόντα να βρει νέες περιοχές που ζητούν συγκεκριμένα προϊόντα. Ο τόπος μας είναι μαγευτικός ότι και να σπείρεις και να πετάξεις κάτω θα φυτρώσει και αυτό το κάνει ο καιρός, οι κλιματολογικές συνθήκες. Είμαστε ευλογημένος τόπος απλά είμαστε παρατημένος τόπος από εμάς και τις πολιτικές μας. Η παροχή επιδοτήσεων έχει κάνει τον κόσμο να μην ενδιαφέρεται να παράγει κάτι νέο η διαφορετικό”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια