GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένωσαν τις συχνότητές τους για την ενίσχυση του Γηροκομείου – Συγκεντρώθηκαν πάνω από 12.500 ευρώ!

-Ραδιομαραθώνιος αγάπης υπέρ ενισχύσεως του Γηροκομείου της Ξάνθης τη Μ. Τετάρτης  -Ένας 7χρονος “έσπασε” τον κουμπαρά του και προσέφερε...

-Ραδιομαραθώνιος αγάπης υπέρ ενισχύσεως του Γηροκομείου της Ξάνθης τη Μ. Τετάρτης 
-Ένας 7χρονος “έσπασε” τον κουμπαρά του και προσέφερε 20 ευρώ για το Ίδρυμα της πόλης 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των κατοίκων της Ξάνθης στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης και τοπικών ΜΜΕ για την ενίσχυση του πολύπαθου ιδρύματος της πόλης τη Μεγάλη Τετάρτη κατά τη διάρκεια Ραδιομαραθώνιου που διοργανώθηκε ακριβώς για αυτόν εδώ τον σκοπό. 

Ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο Ξάνθη FM100, συνδέθηκαν από κοινού σε μια ροή προγράμματος από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 4.00 το μεσημέρι απευθύνοντας κάλεσμα σε φορείς και πολίτες να συνδράμουν, είτε σε χρήμα είτε σε είδος, για την ενίσχυση της λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια και λόγω κυρίως της δραματικής συρρίκνωσης των κρατικών επιχορηγήσεων που λαμβάνει, έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική θέση.

Μόνο από τον Ραδιομαραθώνιο το ποσό που συγκεντρώθηκε, μόλις τα μικρόφωνα έκλεισαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ξεπέρασε τις 12.500 ευρώ σκορπώντας χαμόγελα και ικανοποίηση στους διοργανωτές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην πόλη σε επιλεγμένα σημεία στήθηκαν “κουμπαράδες” ενώ ομάδες εθελοντών προχώρησαν σε εξορμήσεις σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις παράλληλες αυτές δράσεις αναμένεται να καταμετρηθούν τις επόμενες ημέρες ώστε να προσδιοριστεί και επακριβώς το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε. 

Ο Ραδιομαραθώνιος διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρόνια ενώ και φέτος όπως και τα προηγούμενα έτη λαμβάνει χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη. Πέρσι συγκεντρώθηκαν περί τις 15.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν φέτος δόθηκαν σε πρώτη φάση για την κάλυψη των μισθολογικών αναγκών του ιδρύματος, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν – υπομονετικά – απλήρωτοι επί σειρά ετών, και μέσω των χρημάτων αυτών τους κατεβλήθη αρχικά το δώρο Πάσχα και στη συνέχεια και μέρος της μισθοδοσίας τους. 

Πέραν των χρημάτων το Ίδρυμα, όπως επισημάνθηκε επανειλημμένως, έχει ανάγκη προσφορές και σε είδος με τον πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Ιωάννη Παπαχρόνη να τονίζει με την παρούσα φάση   υπάρχουν προβλήματα με τα υδραυλικά του Ιδρύματος και ως εκ τούτου αντίστοιχη προσφορά σε έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Εκτός από τις 12.500 μεταξύ άλλων συγκεντρώθηκαν γαλακτοκομικά είδη, ψάρια και κρέας για το γεύμα του Πάσχα των συνολικά 45 τροφίμων που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Γηροκομείο. 

Παράλληλα έγινε γνωστό πως αρκετοί από τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος είναι τελείως μόνοι, μιας και δεν διαθέτουν εν ζωή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, ή έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από τους οικείους τους με τον κ. Παπαχρόνη να επισημαίνει την ανάγκη και ψυχολογική στήριξης των ανθρώπων αυτών μέσω της φυσικής παρουσίας των κατοίκων της πόλης στο Ίδρυμα. Ανάμεσα στις φετινές προσφορές που κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και αυτή ενός 7χρονου αγοριού που “έσπασε” τον κουμπαρά του και προσέφερε 20 ευρώ από τις οικονομίες του  για το Γηροκομείο. 

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και φέτος οι “πολιτικές παραφωνίες” με διάφορους επιτήδειους που ενόψει και των εκλογών του Μαΐου μυρίστηκαν προβολή και έσπευσαν να βγουν στον ραδιοφωνικό αέρα φλυαρώντας ασυστόλως και καταλήγοντας σε προσφορές που αν μη τι άλλο προκαλούν θυμηδία, αν αναλογιστεί κανείς το ύψος της προεκλογικής τους δαπάνης.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια