GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε κατασχέσεις ακινήτων προχωρά και η Ziraat Bank στη Θράκη!

-«Όταν οι τράπεζες της χώρας σταμάτησαν να χορηγούν δάνεια, στράφηκαν προς τη Ziraat» σημειώνει η πρόεδρος της ΕΝΚΑ Ροδόπης  -Ιδιαίτερα ...

-«Όταν οι τράπεζες της χώρας σταμάτησαν να χορηγούν δάνεια, στράφηκαν προς τη Ziraat» σημειώνει η πρόεδρος της ΕΝΚΑ Ροδόπης 
-Ιδιαίτερα δαπανηρές οι προσφυγές των δανειοληπτών στη δικαιοσύνη. Παραμένουν υψηλά τα παράβολα 

Καταφύγιο στα τραπεζικά υποκαταστήματα της Τουρκικής Ziraat Bank σε Ξάνθη και Κομοτηνή βρήκαν εν καιρώ κρίσης πολίτες της Θράκης, που βλέποντας τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας να έχουν κλείσει τις κάνουλες των δανείων επέλεξαν να αιτηθούν και να λάβουν δάνεια από τη Ziraat. 

«Η Ziraat είναι μια τράπεζα όπως ακριβώς και όλες οι υπόλοιπες, και ότι μέτρα προβλέπονται για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ισχύουν και για αυτή. Όταν τα Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα δεν χορηγούσαν δάνεια παρά πολλοί ήταν αυτοί που στράφηκαν στη Ziraat» εξηγεί η κα Κατσή Αγγελική, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, τονίζοντας πως τα δάνεια χορηγούνταν πιο εύκολα λόγω διαφορετικής πολιτικής που εφάρμοζε η τράπεζα. 

«Από τη στιγμή που δεν αποπληρώνουν οι δανειολήπτες τις υποχρεώσεις τους η Ziraat θα προσφύγει και αυτή για να εισπράξει τις απαιτήσεις της» συμπληρώνει χαρακτηριστικά η ίδια. 

Αρνούνται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις 
Την τελευταία τριετία σε καθημερινή βάση τα πινάκια των δικαστηρίων κατακλύζονται στην κυριολεξία από υποθέσεις δανειοληπτών που είτε διώκονται από τραπεζικά ιδρύματα, είτε από δανειολήπτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ελπίζοντας σε ευνοϊκές αποφάσεις για την ελάφρυνσή τους από τον βραχνά των δανείων.   

«Τα παράβολα και οι δικαστικές διαμάχες είναι δαπανηρές για τους πολίτες, παρόλο που η κρίση έχει μαστίσει την κοινωνία μας βλέπουμε πως τα παράβολα αυξάνονται» αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Κατσή, για να προσθέσει πως «υπάρχουν πλείστα παραδείγματα που η Τράπεζα Πειραιώς στην Κομοτηνή αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις.  Πέραν από τις μειώσεις των εισοδημάτων, έχουμε αύξηση των δαπανών στην κοινωνία. Δεν υπάρχει το κοινωνικό κράτος δικαίου και προστασία του Έλληνα πολίτη τουλάχιστον όσον αναφορά το βιοτικό επίπεδο». 

Το ασταθές νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών είναι αυτό που γεννά τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία στους ευάλωτους καταναλωτές, οι οποίοι αισθάνονται ξεκρέμαστοι και πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. 

«Η δικιά μου η άποψη είναι ότι θα πρέπει να ισχύει ένας νόμος που θα πρέπει να προστατεύει τους πραγματικά αδυνάτους εφόρου ζωής και να μην έχουμε κάθε τόσο αυτή την αναμπουμπούλα και αναταραχή ότι θα χάσει κάποιος το σπίτι του επειδή δεν έχει να πληρώσει» τονίζει η πρόεδρος της ΕΝΚΑ Ροδόπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια