GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βυθίζονται στο σκοτάδι οικοδομές στην Ξάνθη για χρέη κοινοχρήστων

-Δεν μπορούν να πληρώσουν το κοινόχρηστο ρεύμα και τους το κόβουν  Στο σκοτάδι βυθίζονται οικοδομές στην Ξάνθη οι ένοικοι των οποίων δ...

-Δεν μπορούν να πληρώσουν το κοινόχρηστο ρεύμα και τους το κόβουν 

Στο σκοτάδι βυθίζονται οικοδομές στην Ξάνθη οι ένοικοι των οποίων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλές προς τη ΔΕΗ και να τους κόβεται το ρεύμα. 

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά είναι υπαρκτό ήδη από πέρσι, με τον κ. Αθανάσιο Κεχαγίογλου, ιδιοκτήτη διαχειριστικής εταιρίας στην Ξάνθη να τονίζει πως «το πρόβλημα αυτό δυστυχώς συνεχίζεται και φέτος σε κάποιες οικοδομές και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα. Το ποσοστό των οικοδομών αυτών παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι». 

Όπως σημειώνει ο ίδιος, αυτό που συμβαίνει συνήθως στις οικοδομές είναι είτε ότι υπάρχει ένας ένοικος ο οποίος έχει συσσωρευμένες μεγάλες οφειλές τις οποίες δεν καταβάλει και ακολουθείται είτε κάποιος διακανονισμός είτε ακόμη και η δικαστική οδός, είτε παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί ένοικοι να μην μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα.  «Το πρόβλημα είναι όταν έχουμε πολλούς ενοίκους να χρωστούν από 200 και 300 ευρώ και εκεί είναι πολλά τα μέτωπα και δεν ξέρεις τι να κλείσεις» εξηγεί ο κ. Κεχαγιόγλου. 

Την ίδια στιγμή δειλά, δειλά, ήδη κάποιες οικοδομές στην περιοχή προχωρούν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ενόψει και του χειμώνα, με τον κ. Κεχαγιόγλου να εξηγεί πως  «η μέχρι τώρα εικόνα που έχουμε είναι ότι τα ποσοστά αυτών που προμηθεύονται πετρέλαιο παραμένουν σχεδόν ίδια με πέρσι. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των φετινών αλλαγών στη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης», για να προσθέσει ωστόσο πως «οι παραγγελίες πλέον είναι χαμηλότερες. Ο κόσμος προσπαθεί να θερμανθεί τους πολύ κρύους μήνες του χειμώνα και τους υπόλοιπους έχουν άλλα μέσα στα διαμερίσματα, όπως το κλιματιστικό».  

Και αν το ενδιαφέρον για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης δείχνει να έχει αναθερμανθεί ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις ποσότητες που παραγγέλνουν οι ένοικοι, καθώς όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Κεχαγιόγλου, «σε αριθμούς οι οικοδομές που ξεκίνησαν πετρέλαιο είναι περίπου στο 30% ίσως και λιγότερο, και είναι περίπου ίδιου με πέρσι. Οι αγορές γίνονται με βάση το χρήμα όχι τα λίτρα. Διαθέτουμε 300 ευρώ; Ζητάμε να μας φέρουν 300 ευρώ πετρέλαιο και έτσι γίνεται ο προγραμματισμός της θέρμανσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια