GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εθελοντική αναδάσωση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης (+ΦΩΤΟ)

-Προχώρησαν σε σποροφύτευση οι Οικολόγοι Πράσινοι παρά την κακοκαιρία  Εθελοντική αναδάσωση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης πραγματοπο...

-Προχώρησαν σε σποροφύτευση οι Οικολόγοι Πράσινοι παρά την κακοκαιρία 

Εθελοντική αναδάσωση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.  

Χρησιμοποιήθηκαν βελανίδια της  η χνοώδους δρυός  ένα είδος πλατύφυλλης βελανιδιάς με ελάχιστες απαιτήσεις από το έδαφος. 

Η μέθοδος αναδάσωσης με σποροφύτευση δεν είναι η ποιο συνηθισμένη μέθοδος και πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν, το περιαστικό δάσος της Ξάνθης  έχει σχεδόν μόνο πεύκο (αμιγές δάσος κωνοφόρων ), είναι  μεγάλης ηλικίας και η διαχειριστική μελέτη προβλέπει την σταδιακή μετατροπή σε μικτό, επειδή τα μεικτά δάση έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Το εγχείρημα έχει  ρίσκο με αρνητικούς παράγοντες στην επιτυχία του εγχειρήματος την έλλειψη  φωτισμού και η απώλειες των σπόρων από  τρωκτικά .

Το τελευταίο διάστημα  χρησιμοποιείται η χνοώδης δρύς  και στα επιδοτούμενα προγράμματα δασώσεων στην περιοχή της Ξάνθης.






Δεν υπάρχουν σχόλια