GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Τον απήγαγαν και τον κρατούσαν φυλακισμένο 10 μέρες στη Μάνδρα!

-Ζητούσαν λύτρα από τους γονείς του στο Πακιστάν για να τον αφήσουν ελεύθερο -Η Αστυνομικά, αξιοποιώντας πληροφορίες, ελευθέρωσε τον όμη...

-Ζητούσαν λύτρα από τους γονείς του στο Πακιστάν για να τον αφήσουν ελεύθερο
-Η Αστυνομικά, αξιοποιώντας πληροφορίες, ελευθέρωσε τον όμηρο και συνέλαβε τους απαγωγείς 

Έναν ζωντανό εφιάλτη έζησε ένας 21χρονος Πακιστανός στη Μάνδρα της Ξάνθης όταν τέσσερις ομοεθνείς του, τον απήγαγαν και τον κρατούσαν φυλακισμένο επί δέκα ημέρες, απειλώντας τον για τη ζωή του και ζητώντας λύτρα από την οικογένεια του. 

Το θύμα δεχόταν καθημερινά απειλές για τη ζωή του, ενώ καταγγέλλει πως οι απαγωγείς τον χτυπούσαν. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία που είχε στην κατοχή της έκανε ντου στο σπίτι στο οποίο κρατείτο ο 21χρονος, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω τους τέσσερις απαγωγείς. Όπως προέκυψε δράστες και θύματα ήταν γνωστοί, με τους πρώτους να ζητούν 10.000 ευρώ από την οικογένεια του 21χρονου για να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Μάλιστα τηλεφωνούσαν καθημερινά στους συγγενείς του θύματος στο Πακιστάν ζητώντας τα χρήματα και απειλώντας πως θα σκοτώσουν τον νεαρό εάν δεν τα καταβάλουν ή ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Οι Πακιστανοί βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα και νοίκιαζαν ένα σπίτι στην οικισμό της Μάνδρας. 

Οι δράστες συνελήφθησαν και η υπόθεση πλέον οδηγείται στις Δικαστικές αίθουσες.

Τι αναφέρει η Αστυνομία για το συμβάν: 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, υπόθεση αρπαγής 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν από ομοεθνείς του, στη Μάνδρα Ξάνθης. 

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Τετάρτη (13-11-2013) το απόγευμα, στη Μάνδρα Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31, 31, 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση. 

Αναλυτικότερα, στους αστυνομικούς, περιήλθε πληροφορία ότι 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κρατείται παράνομα σε οικία, στη Μάνδρα Ξάνθης, από ομάδα ομοεθνών του, οι οποίοι, απαιτούν για την απελευθέρωσή του, από την οικογένειά του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, απειλώντας για την ζωή του.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση της παραπάνω πληροφορίας και συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε η οικία στην οποία κρατούνταν παράνομα ο 21χρονος, ο οποίος και απελευθερώθηκε. Εντός της οικίας, εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 26 ετών. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο χωριό και τους άλλους δύο δράστες, τους οποίους και συνέλαβαν. 

Στην κατοχή των τεσσάρων (4) δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα. 

Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, πριν από πέντε (5) ημέρες, παρέλαβαν τον 21χρονο, από έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη είσοδό του θύματος στην ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν στην παραπάνω οικία, όπου τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας για την απελευθέρωση του, από την οικογένεια του, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, υπό την απειλή της ζωής του.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων του αλλοδαπού διακινητή και για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια