GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ: «Μας έχουν γεμίσει τ’ αυτιά, αλλά όχι τις τσέπες»

-Καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για εμπαιγμό Τον διαρκή εμπαιγμό τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανά...

-Καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για εμπαιγμό

Τον διαρκή εμπαιγμό τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαμαρτυρόμαστε για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό μας και την προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας από τη λαλίστατη πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. 

Οι συνεχείς ανακοινώσεις του Υπουργού μας για πληρωμή στους κτηνοτρόφους της ενιαίας ενίσχυσης, της εξισωτικής αποζημίωσης, των μέτρων του άρθρου 68, του deminimis, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της επιστροφής του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου του πετρελαίου, μας έχουν γεμίσει τ’ αυτιά, αλλά όχι και τις τσέπες. Μάλιστα στους ανθρώπους που ακούν τις ανακοινώσεις αυτές και δεν έχουν σχέση με το επάγγελμά μας, δημιουργείται η εντύπωση ότι κάθε εβδομάδα πληρωνόμαστε κι από κάτι, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνονται ποσά εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να τονίζεται ο αριθμός των δικαιούχων που μοιράζονται τα ποσά αυτά.

Φυσικά ούτε λόγος για τους κτηνοτρόφους που είχαν την ατυχία να μην πληρωθούν για διάφορους λόγους, με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ ή δική τους, πολλές φορές περιμένουν χρόνια για την εξόφλησή τους.

Στον επικοινωνιακό τομέα αλλά και στις θεωρητικές αναλύσεις του ο Υπουργός μας παίρνει άριστα, το πρόβλημα όμως στην κτηνοτροφία είναι οι πράξεις και τα αποτελέσματα τους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης, να προβεί άμεσα στην πληρωμή όλων των δικαιούχων και ταυτόχρονα να δρομολογήσει την εξόφληση όλων των οφειλών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε προς τους κτηνοτρόφους, από προηγούμενα έτη.

Μετά από τα συνεχή δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο, σχετικά με τη νέα ΚΑΠ και τα σενάρια για τη στρεμματική ενίσχυση των βοσκοτόπων στα 11 ευρώ και των αγροτεμαχίων στα 45 ευρώ, ενημερώνουμε ΟΛΟΥΣ, ότι είμαστε κτηνοτρόφοι και όχι πρόβατα για σφαγή και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την επιβίωση μας.  

Αναμένουμε την υπεύθυνη στάση του Υπουργείου και την άμεση διάψευση όλων αυτών των σεναρίων που έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους κτηνοτρόφους. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό κι εμείς θα επανεξετάσουμε την μέχρι τώρα ήπια στάση μας. Όλοι αυτοί που μιλούσαν για δικαιότερη ανακατανομή των πόρων της νέας ΚΑΠ και ενίσχυση της κτηνοτροφίας,σε περίπτωση που θα αθετήσουν τις μέχρι τώρα υποσχέσεις τους, υλοποιώντας τους ευσεβείς πόθους της ΠΑΣΕΓΕΣ και των παρελκόμενών της,θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη των πράξεων τους και θα μας βρουν άμεσα απέναντί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια