GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Ισχνή η συμμετοχή στην απεργία – Ατόνησε το μέτωπο (+VIDEO)

-Σοβαρές αιχμές για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των συνδικαλιστών, άφησε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευ...



-Σοβαρές αιχμές για τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των συνδικαλιστών, άφησε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου 
-Ο ίδιος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας 

Ένας σκύλος, δυο τρεις συνδικαλιστές, κάνα δυο δημόσιοι υπάλληλοι και ελάχιστοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, όπου είχε προγραμματιστεί απεργιακό συλλαλητήριο και κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ. 

Η τρομακτικά άδεια και έρημη από απεργούς αίθουσα του Εργατικού Κέντρου καταδεικνύει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το μέγεθος της εξασθένισης του απεργιακού μετώπου στην Ξάνθη, όπου μετά από μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, έφτασε στο σημείο να αριθμεί ελάχιστους απεργούς οι οποίοι είτε γυρνούν την πλάτη στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις είτε απλώς προσέρχονται κανονικά στις εργασίες τους μη αντέχοντας να χάσουν ούτε ένα μεροκάματο. 

Σταδιακά και μετά από αρκετή ώρα αναμονής οι πρώτοι απεργοί άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά υπήρξε πολυδιάσπαση του απεργιακού μετώπου, καθώς υπήρξαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην πόλη της Ξάνθης, και οι τρεις με μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην Πλατεία Ελευθερίας ανήρτησαν το απεργιακό τους πανό τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Λίγο μετά τις 11.30 μια ομάδα περίπου 300 απεργών, που κατάφεραν να συγκεντρωθούν, πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο. Οι διαδηλωτές, με τους καθηγητές να σέρνουν τον απεργιακό χώρο μπαίνοντας στην κεφαλή της πορείας και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν μέσα στην Ξάνθη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια μέρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή, υπό τον φόβο επεισοδίων. 

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας στις 12.00 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Χρήζουν προσανατολισμού οι συνδικαλιστές! 
Νωρίς το πρωί της Τρίτης μέσα στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης βρισκόταν μόνο ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, αναμένοντας συνδικαλιστές και συναδέλφους, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους επέρριψε ευθύνες για τη δραματική μείωση του αριθμού των απεργών στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του.  

«Οι συνεχιζόμενες απεργίες έχουν κουράσει τους συναδέλφους  και όπως ήταν αναμενόμενο και είχα πει και εγώ ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες όσο πάει το θέμα των κινητοποιήσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων μέρα με τη μέρα φθίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας πως «οι συνάδελφοι δεν αντέχουν πλέον την οικονομική επιβάρυνση της απεργίας αλλά σε αυτό για να  πούμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα πούμε φταίνε και τα συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία θα έπρεπε σήμερα να ήταν εδώ και όπως βλέπετε συνδικαλιστικά στελέχη ζήτημα να είμαστε δύο, τρία. Που είναι λοιπόν τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων συλλόγων, που είναι το διοικητικό συμβούλιο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, που είναι όλοι αυτοί που όλες τις προηγούμενες ημέρες έβγαιναν και φώναζαν για τις κινητοποιήσεις που θα κάναμε;

Ευθύνες έχουμε πλέον όλοι και πρέπει να τις αναλάβουμε. Δεν μπορεί λοιπόν από εδώ και πέρα να βγαίνουν συνδικαλιστές να παίρνουν τον τίτλο και να τον χρησιμοποιούν στους κομματικούς τους μηχανισμούς και στα κομματικά τους όργανα για να εξελιχθούν είτε υπηρεσιακά, είτε πολιτικά και όταν το συνδικαλιστικό κίνημα κάνει κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές να μην βρίσκονται εδώ, να μην απεργούν και να αφήνουν τον κόσμο μόνο του». 

Χαρακτηριστικά ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα πως «πρέπει επιτέλους οι συνδικαλιστές να είναι συνδικαλιστές για τους συναδέλφους και όχι για να προασπίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί σήμερα να μην είναι εδώ τα προεδρία των πρωτοβάθμιων σωματείων, αυτό βαραίνει τους ίδιους και τα μέλη που εκπροσωπούν».














Δεν υπάρχουν σχόλια