GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μερική απελευθέρωση των μισθώσεων επαγγελματικής στέγης εξετάζει η κυβέρνηση

Τη μερική απελευθέρωση της μίσθωσης της επαγγελματικής στέγης με μείωση της χρονικής διάρκειας κατά την οποία προστατεύονται οι ενοικιασ...

Τη μερική απελευθέρωση της μίσθωσης της επαγγελματικής στέγης με μείωση της χρονικής διάρκειας κατά την οποία προστατεύονται οι ενοικιαστές εξετάζει η κυβέρνηση.

Το σημερινό καθεστώς προβλέπει τη 12ετή προστασία των ενοικιαστών με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλα τέσσερα χρόνια, ωστόσο, όπως αναφέρει το in.gr, η επιτροπή στην οποία έχει ανατεθεί η έκδοση πορίσματος για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο εξετάζει τη μείωση του χρόνου προστασίας στα έξι έτη με δικαίωμα επέκτασης των συμβολαίων για άλλα έξι έτη.

Αυτό δε το καθεστώς θα ισχύει για τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια και όχι για τα υφιστάμενα για τα οποία θα ισχύσει η 12ετία ή 16ετία.

Μείωση αναμένεται και στο ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες στους ενοικιαστές τους στην περίπτωση που θέλουν να τους βγάλουν από το κατάστημα ή το γραφείο. Με το νέο καθεστώς η αποζημίωση θα είναι έξι μηνιαία μισθώματα, όταν σήμερα ο ιδιοκτήτης καταβάλλει αποζημίωση 24 ενοικίων, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ειδοποιήσει τον μισθωτή 9 μήνες νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει ζητήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης την πλήρη απελευθέρωση των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια