GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αρνήθηκε τις διαγραφές προστίμων το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης!

-Απορρίφθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών για μείωση ή διαγραφή προστίμων  -Εκκρεμούν πρόστιμα από το 2008, όπως ...

-Απορρίφθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών για μείωση ή διαγραφή προστίμων 
-Εκκρεμούν πρόστιμα από το 2008, όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Αρνητικά αποφάνθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στις εισηγήσεις της Συμβιβαστικής Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών του Δήμου περί μείωσης ή διαγραφής προστίμων που εκκρεμούν σε βάρος επιχειρήσεων της περιοχής. 

Πρόκειται για πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί για διάφορες παραβάσεις υγειονομικής φύσεως κυρίως, με τις υποθέσεις να ανέρχονται σε 35 και με κάποιες εξ αυτών να εκκρεμούν από το 2008.  

Η Επιτροπή κατά τη διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίασης, αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του δήμου να προχωρήσει είτε στην πλήρη διαγραφή είτε στη μείωση στο 50% προστίμων που έχουν επιβληθεί από πλευράς του δήμου σε βεβαιωμένες παραβάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος αυτής κ. Νίκος Φωτιάδης, «έκαναν παρέλαση οι νομικοί εκπρόσωποι των επιχειρήσεων» που εξέθεταν την εκδοχή των πελατών τους.

Το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να επισημαίνει πως από τις συνολικά 35 υποθέσεις οι 18 έχουν οδηγηθεί σε αναβολή, με απόφαση της Επιτροπής, καθώς οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν χρόνο για την υποβολή δικαιολογητικών. 

Πριν την ψήφιση των σχετικών εισηγήσεων η παράταξη του κ. Χρίστου Πούλιου έκανε γνωστή τη θέση της, σύμφωνα με την οποία όλες οι υποθέσεις πρέπει να παραπεμφθούν απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια, ώστε να απεμπλακούν οι δημοτικοί σύμβουλοι από το ενδεχόμενο να βρεθούν προ δυσάρεστων δικαστικών εκπλήξεων. 

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Γιάννης Τσεγγελίδης, ζήτησε από τη νομική υπηρεσία του δήμου να ξεκαθαρίσει το εάν οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν εγκριθεί από την ίδια, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλες οι υποθέσεις δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και πως θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που έχουν “συλληφθεί να παρανομούν” μια φορά και στους υπότροπους παραβάτες. «Τώρα που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη εκεί έξω ας σκεφτούμε τι μήνυμα στέλνουμε σε όλους αυτούς σβήνοντας πρόστιμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

«Η ακύρωση της Επιτροπής έχει συντελεστεί εδώ και χρόνια από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον ρόλο της, έτσι δεν έχει κύρος αυτή τη στιγμή η Επιτροπή. Υπάρχουν υποθέσεις από το 2008 και ακόμη δεν έχουν τελειώσει» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης, τονίζοντας πως ο ίδιος θα καταψηφίσει τις σχετικές εισηγήσεις για διαγραφή ή μείωση των προστίμων, εξηγώντας πως  «δεν είναι φανερό γιατί σε κάποιους διαγράφεται το πρόστιμο και σε άλλους δέχεται μείωση 50% γιατί είναι παρόμοιες οι υποθέσεις». 

Μέλη της συμπολίτευσης αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό, γεγονός που σε συνδυασμό με την καταψήφιση των εισηγήσεων από πλευράς της υπόλοιπης Αντιπολίτευσης είχαν ως αποτέλεσμα αυτές να απορριφθούν όλες.  Πλέον οι επιχειρηματίες μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια με το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων να αφορούν παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια