GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δώδεκα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

-Νεκρή 100χρονη γυναίκα στην Ξάνθη από τον ιό -Αυξάνονται και πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα -Σχεδόν το 1/3 των κρουσμάτων της ...


-Νεκρή 100χρονη γυναίκα στην Ξάνθη από τον ιό
-Αυξάνονται και πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
-Σχεδόν το 1/3 των κρουσμάτων της χώρας μόνο σε Ξάνθη και Καβαλά 

Σε δώδεκα ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη σε σύνολο 57 που εντοπίζονται στο σύνολο της χώρας, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά την προσβολή από τον ιό. Πρόκειται για μια 100χρονη γυναίκα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Από τα συνολικά 12 κρούσματα τα τέσσερα παρουσίασαν εκδήλωση του ιού από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ενώ τα υπόλοιπα οκτώ όχι. Η Π.Ε. Ξάνθης καθώς και ευρύτερα η Περιφέρεια ΑΜΘ καταγράφουν για ακόμη μια χρονιά αρνητικό ρεκόρ στους παθόντες από τον ιό, καθώς συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στην περιοχή ανέρχονται σε 19, αγγίζοντας το 1/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.  

Στην Ξάνθη τα κρούσματα εντοπίζονται στους δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου, περιοχές που εδώ και εβδομάδες παραμένουν στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εξάπλωση του ιού. Πρόκειται για τέσσερεις κατοίκους του δήμου Ξάνθης, τέσσερεις του δήμου Αβδήρων και τέσσερεις του δήμου Τοπείρου. 

Στην περίπτωση της Π.Ε. Καβάλας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε επτά, έξι στον δήμο Νέστου και ένα στο δήμο Καβάλας. Ήδη μέχρι στιγμής τρεις ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια