GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διέταξαν έρευνα για τη χορήγηση αδειών στις λαϊκές αγορές

Διερεύνηση των τρόπων χορήγησης των αδειών λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές ζήτησε, με επιστολή του, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης...

Διερεύνηση των τρόπων χορήγησης των αδειών λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές ζήτησε, με επιστολή του, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δ. Καλογερόπουλο, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε τη σχετική επιστολή προς τον Δημήτρη Καλογερόπουλο με εντολή του Αντ. Σαμαρά, μετά τις δημόσιες καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν με τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας υπαίθριου εμπορίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε «ότι οι άδειες για τους μικροπωλητές στα παζάρια εκδίδονται από τους δήμους», απαντώντας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία υποστηρίζει πως την ευθύνη για την έκδοση αδειών πωλητών έχουν στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά) οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών και στις υπόλοιπες οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ο κ. Μιχελάκης επισήμανε «τις καταγγελίες του δημάρχου Περάματος και μέλους της ΚΕΔΕ κ. Παντελή Ζουμπούλη που έκανε λόγο για κυκλώματα που δρούσαν ακόμα και μέσα στο Δήμο Περάματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνει, όπως είπε, όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του δήμου».

Πρόσθεσε ότι «ο δήμαρχος ανακάλεσε όλες τις άδειες που έχουν δοθεί προκειμένου να τις επανεξετάσει κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου» και κατέληξε: «Να θυμίσουμε ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα επανεξετάσουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου».

Νωρίτερα, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης των δήμων με ανακριβή δημοσιεύματα περί χορήγησης αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια