GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δράσεις υποστήριξης της καλλιέργειας των οσπρίων προωθεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Έναν «οδικό χάρτη» των καλλιεργούμενων ειδών και ποικιλιών ψυχανθών, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όλους όσοι α...

Έναν «οδικό χάρτη» των καλλιεργούμενων ειδών και ποικιλιών ψυχανθών, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται ήδη, ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τις καλλιέργειες αυτές, ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη ολοκληρωθεί κι αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης που καταρτίστηκε πρόσφατα για τα προωθούμενα είδη και ποικιλίες των δενδροκηπευτικών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στους πειραματικούς αγρούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, γνωστοποιώντας επίσης ότι το υπουργείο προωθεί την ανακήρυξη του έτους 2014 ως «Έτους Ψυχανθών». 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, όπως επιδεικτικοί αγροί καλλιέργειας ψυχανθών, δοκιμαστικοί-πειραματικοί αγροί νέων ποικιλιών, επιστημονικές συναντήσεις και ημερίδες, θεματικές γιορτές για συγκεκριμένα είδη εξαιρετικής ποιότητας οσπρίων που καλλιεργούνται στη χώρα μας, όπως φάβα Σαντορίνης, φασόλια Πρεσπών, φακές Εγγλουβής κ.ά.

«Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε, «καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε τόσο τα κτηνοτροφικά ψυχανθή όσο και τα όσπρια. Ιδιαίτερα δε, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, τα ψυχανθή θα υποστηριχθούν με ένα επιπλέον ποσοστό περίπου 2% μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Επίσης, τα ψυχανθή ικανοποιούν πλήρως τον κανόνα του “πρασινίσματος” δίνοντας τη δυνατότητα στον παραγωγό να λάβει τις προβλεπόμενες άμεσες ενισχύσεις».

Προσέθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τις υγιείς προσπάθειες σύστασης συνεργατικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια των ψυχανθών. Ήδη μάλιστα δημιουργήθηκε η πρώτη Ομάδα Παραγωγών Ρεβιθιού, που ασχολείται αποκλειστικά με την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, τη συσκευασία και διακίνηση ρεβιθιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια