GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι καθηγητές της Θράκης

-24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού αποφάσισαν οι καθηγητές της Ξάνθης -Πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητ...

-24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού αποφάσισαν οι καθηγητές της Ξάνθης
-Πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές του Έβρου 
-Σε διήμερη απεργία προχωρούν οι καθηγητές της Ροδόπης 

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στις αλλαγές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας οι εκπαιδευτικοί της Θράκης, που αποφάσισαν τόσο κατά τη διάρκεια του αγιασμού όσο και μετά απ’ αυτόν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Τις τελευταίες ημέρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου συγκάλεσαν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να αποφασίσουν για το εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ποιες θα είναι αυτές.  

Πολυήμερη απεργία αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου ήταν το αποτέλεσμα των Γενικών Συνελεύσεων της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις έως τώρα 49 από τις 88 ΕΛΜΕ της χώρας που τάχθηκαν υπέρ της πενθήμερης απεργίας. Παρόμοια απόφαση έλαβαν και τα μέλη της ΕΛΜΕ Δράμας. 

Στην Ξάνθη η Γενική Συνέλευση των καθηγητών αποφάσισε σε πρώτη φάση 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Στη Ροδόπη η ΕΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ενώ η πρόταση για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις βρήκε σύμφωνο μόλις το 1/5 των παριστάμενων μελών και ως εκ τούτου δεν καρποφόρησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια